Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Голова НКРЕКП Оксана Кривенко провела робочу зустріч з представниками органу регулювання енергетики Австрії (E-Control)
Опубліковано 23 травня 2019 року о 10:53



20 травня 2019 року в приміщенні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, пройшла зустріч Голови НКРЕКП Оксани Кривенко та членів НКРЕКП Олени Антонової та Олександра Формагея з представниками органу регулювання енергетики Австрії (E-Control) – виконавчим директором  Вольфгангом Урбанчичем та керівником Департаменту відновлюваної енергетики Гаральдом Пройдлем.

 

 

Зустріч була присвячена обговоренню перспектив розвитку відновлюваної енергетики та приведення українського законодавства до норм ЄС, зокрема сторони обмінялись інформацією щодо основних тенденцій та останніх змін в цьому секторі як в Україні, так і на рівні законодавства ЄС. Сторони також обговорили питання, пов’язані з реалізацією нового проекту Твіннінг, що впроваджується E-Control спільно з Держенергоефективності. Метою цього проекту є впровадження законодавчих змін для стимулювання залучення інвестицій у всі сектори відновлюваної енергетики. Було зазначено, що участь представників НКРЕКП в роботі зазначеного проекту буде дуже корисна та важлива для усіх сторін.  

 

 

Окрім питань, пов’язаних з розвитком сектору відновлюваної енергетики, сторони підкреслили важливість поглиблення співпраці енергетичного регулятора України з регуляторами країн ЄС, а саме обговорили перспективи отримання НКРЕКП статусу спостерігача у Раді європейських регуляторів енергетики (CEER). CEER є авторитетною організацією Європейського Союзу, яка відіграє важливу роль в формуванні єдиного енергетичного ринку ЄС. Вона функціонує як платформа для співробітництва, інформаційного обміну та допомоги між національними органами регулювання енергетики країн ЄС, а також як їх представник в Європейському Союзі та міжнародному рівні. Статус Спостерігача надасть можливість залучати співробітників НКРЕКП до офіційних робочих груп CEER, брати участь у засіданнях Генеральної Асамблеї CEER, Регулятор матиме широкий доступ до потужної бази інформаційних ресурсів CEER.

 

Зустріч пройшла в діловій та дружній атмосфері, присутні висловили впевненість у подальшому плідному партнерстві з метою забезпечення сталого розвитку енергетичного сектору України.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux