Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Енергетичні Регулятори України та Латвії зміцнюють партнерські відносини
Опубліковано 11 листопада 2022 року о 15:57

10 листопада 2022 року відбулась онлайн зустріч Голови НКРЕКП Костянтина Ущаповського, а також членів Комісії Олексія Магди, Ольги Бабій, Дмитра Коваленка та Олександра Формагея з представниками латвійського енергетичного регулятора на чолі з Головою Альдою Озолою.

Захід був ініційований латвійською стороною та був присвячений обговоренню актуальних енергетичних питань, ситуації на енергетичних ринках в Україні та Латвії, прогресу щодо імплементації норм європейського енергетичного законодавства, а також напрямків двосторонньої співпраці між регуляторами двох країн.

Окремим блоком питань стала проблематика, пов’язана з функціонуванням енергетичної системи та енергетичних ринків України в умовах військової агресії з боку рф, руйнування об’єктів енергетичної інфраструктури внаслідок масованих атак, а також обговорення шляхів та підходів щодо її відновлення для забезпечення сталого проходження опалювального сезону.

Голова НКРЕКП К.Ущаповський подякував колегам з латвійського регулятора за допомогу, яка була надана для відновлення енергетичного сектору України, та зазначив, що така допомога дружньої країни для нас дуже важлива і своєчасна.

Представники Латвійського Регулятора запевнили, що і надалі продовжуватимуть надавати допомогу енергетичному сектору України, шляхом надання необхідного обладнання та устаткування. При цьому, сторони домовились координувати зусилля, щоб необхідна допомога надавалась оперативно та за призначенням.

Очільник латвійського регулятора Альда Озола також висловила сподівання на те, що такі зустрічі на рівні регуляторів двох країн дозволять координувати зусилля з подолання викликів, що постали сьогодні перед енергетичним сектором країн Європи. Вони мають забезпечити поступове просування в напрямку інтеграції енергетичних систем та енергетичних ринків.

Представники двох регуляторів домовились продовжити конструктивний діалог, зокрема, щодо залучення латвійського досвіду для розробки вторинного законодавства України в контексті майбутньої імплементації Регламенту ЄС щодо цілісності та прозорості оптових енергетичних ринків REMIT, а також щодо розвитку роздрібного ринку електричної енергії.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux