Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
До уваги замовників послуг з приєднання до електричних мереж операторів систем розподілу
Опубліковано 26 листопада 2021 року о 08:30

З метою спрощення процедури приєднання електроустановок замовників до електричних мереж, підвищення якості комунікації замовників послуг з приєднань з операторами систем розподілу, унеможливлення маніпуляцій та зловживання своїм становищем операторами систем розподілу НКРЕКП передбачено можливість подачі замовниками послуг з приєднань заяв про приєднання електроустановки (електроустановок) певної потужності до електричних мереж системи розподілу в електронному вигляді через сервіс «Особистий кабінет замовника», який функціонує на офіційних вебсайтах операторів систем розподілу в мережі Інтернет.

 

Сервіси «Особистих кабінетів замовників» операторів систем розподілу розміщено за посиланням /?id=62303.

 

Звертаємо увагу, що для подачі заяви про приєднання замовник має лише:

  • надати відповіді на запитання, що характеризують технічні параметри електроустановки, яку необхідно приєднати до електричних мереж;
  • підтвердити (шляхом зазначення номеру запису про право власності та реєстраційного номеру об’єкта нерухомого майна в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно);
  • ідентифікувати себе (вказати унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі);
  • обрати зручний спосіб обміну інформацію з оператором системи розподілу; 
  • визначитись із місцем розташування точки приєднання та надати графічні матеріали із її позначенням.

Під визначенням поняття «графічні матеріали» слід розуміти будь-які паперові або електронні матеріали, що містять інформацію щодо місця розташування об'єкта (об'єктів) замовника, земельної ділянки замовника та прогнозованої точки приєднання.

Звертаємо увагу, що оператор системи розподілу не може вимагати від замовника вчинення жодних інших дій та/або надання документів, не визначених Кодексом системи розподілу.

 

Лише у разі відсутності відомостей у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (для фізичних осіб), замовником до заяви про приєднання мають бути додані додатково копія документа, що підтверджує право власності чи користування нерухомим майном, та копія паспорта відповідно. 

 

У разі виконання цих умов оператор системи розподілу не має права відмовити замовнику у видачі технічних умов, рахунку та розрахунку вартості послуги з приєднання. 

 

Розрахувати орієнтовну вартість послуги з приєднання електроустановок до електричних мереж операторів систем розподілу можна за допомогою калькулятора.

 

Додатково інформуємо, що за відмову у приєднанні електроустановок замовника до системи передачі або системи розподілу з підстав, не передбачених Законом України «Про ринок електричної енергії», залишення оператором системи розподілу заяви про приєднання електроустановки замовника до системи розподілу з будь-яких підстав без розгляду, повернення такої заяви, залишення її без руху, відмову у її прийнятті Регулятор у межах своїх повноважень приймає рішення про накладення штрафів на учасників ринку (крім споживачів) у розмірі від 5 тисяч до 100 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

У разі порушення операторами систем розподілу прав та законних інтересів замовників послуг з приєднання рекомендуємо звертатися до НКРЕКП та повідомляти про вказані факти.

 

Форма подачі скарги зі спірних питань щодо приєднання електроустановок замовників до електричних мереж наведена за посиланням /?id=48903.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux