Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
До уваги споживачів: Визначення ОСР дозволеної (договірної) потужності на об’єктах індивідуальних побутових споживачів на рівні 3 кВт або 5 кВт за їх ініціативою
Опубліковано 13 грудня 2021 року о 15:08

Пунктом 2.4.2 глави 2.4 розділу ІІ Правил роздрібного ринку електричної енергії, затверджених постановою НКРЕКП від 14.03.2018 року № 312 (ПРРЕЕ) (із змінами внесеними постановою НКРЕКП від 17.03.2021 № 475 (Постанова № 475)) встановлені особливості визначення оператором систем розподілу (ОСР) дозволеної (договірної) потужності на об’єктах індивідуальних побутових споживачів за умови наявності проєктної документації електрозабезпечення об'єкта або у разі її відсутності.

Згідно з постановою НКРЕКП № 475 оператори системи розподілу зобов’язані забезпечити до 01 січня 2022 року погодження з індивідуальними побутовими споживачами потужності в порядку, передбаченому пунктом 2.4.2 ПРРЕЕ, з урахуванням проєктної документації, наявної станом на 01 січня 2021 року.

Відповідно до положень пункту 2.4.2 глави 2.4 розділу ІІ ПРРЕЕ у договорі споживача про надання послуг з розподілу (передачі) електричної енергії зазначаються величини дозволеної (договірної) потужності, які визначаються виходячи з проектної документації електрозабезпечення об'єкта. Потужність об'єкта споживача обмежується на рівні потужності, передбаченої проектною документацією вказаного об'єкта споживача та/або технічними характеристиками мереж зовнішнього електрозабезпечення цього об'єкта споживача.

Дозволена (договірна) потужність об'єктів споживачів зазначається в паспорті точки розподілу на рівні, встановленому проектною документацією електрозабезпечення об'єкта споживача, та з урахуванням потужності об'єктів субспоживачів (у разі їх наявності).

У разі відсутності проектної документації електрозабезпечення об'єкта індивідуального побутового споживача ОСР визначає потужність цього об'єкта на рівні дозволеної (договірної) потужності на дату оформлення паспорта точки розподілу, але не нижче 3 кВт. Протягом двох років після погодження дозволеної (договірної) потужності за формою, наведеною в додатку 15 до ПРРЕЕ, ОСР, за результатами виконання відповідних заходів інвестиційної програми, визначає потужність цього об'єкта на рівні не нижче 5 кВт.

У разі відсутності проектної документації електрозабезпечення об'єкта індивідуального побутового споживача, приєднаного до зовнішніх електричних мереж загального призначення, які за технічними характеристиками можуть забезпечити розподіл електричної енергії на рівні 5 кВт на кожного індивідуального побутового споживача, дозволена (договірна) потужність такого об'єкта встановлюється на рівні не нижче 5 кВт.

Для погодження дозволеної (договірної) потужності ОСР надсилає споживачу Повідомлення про погодження дозволеної (договірної) потужності за формою, встановленою в додатку 15 до ПРРЕЕ.

ОСР погоджує зі споживачем зміну величини дозволеної (договірної) потужності об'єкта за результатом виконання заходів інвестиційної програми з реконструкції/будівництва мереж загального користування.

Отже, на виконання положень пункту 2.4.2 глави 2.4 розділу ІІ ПРРЕЕ та у терміни визначені Постановою № 475, ОСР ініціює направлення споживачу Повідомлення про погодження дозволеної (договірної) потужності відповідно до графіків, встановлених ОСР.

Варто зазначити, що відповідно до вимог положень глави 9.1 розділу IX ПРРЕЕ та з метою детального інформування споживачів про заплановані заходи ОСР розміщує інформацію на власному офіційному вебсайті щодо особливостей визначення ОСР дозволеної (договірної) потужності на об’єктах індивідуальних побутових споживачів на рівні 3 кВт або 5 кВт.



Поінформованість споживачів щодо процедури визначення ОСР індивідуальним побутовим споживачам дозволеної (договірної) потужності на рівні 3 кВт або 5 кВт дозволить досягти ефективної взаємодії між споживачами електричної енергії та ОСР.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux