Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
6 жовтня відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 06 жовтня 2021 року о 11:18

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 6 жовтня 2021 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання на якому були ухвалені рішення:

1. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу:

1) ТОВ «БЕТ»;

2) ТОВ «СПЕЦГАЗ СІСТЕМ»;

3) ТОВ «УГК «АВОГАДРО»;

4) ТОВ «УКРЕЛЕКТРОГАЗ».

2. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії:

1) ТЗОВ «ЗАХІДГІДРОЕНЕРГО»;

2) ТОВ «СЕС ПРИМОРСЬКЕ»;

3) ФОП КОСТЮКУ ЛЮБОМИРУ МИХАЙЛОВИЧУ;

4) ФОП СТАСЮКУ ОЛЕКСАНДРУ БОГДАНОВИЧУ.

3. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу:

1) ТОВ «НЕКСТ ДЖЕНЕРЕЙШН»;

2) ТОВ «СОЛІПАУЕР»;

3) ТОВ «УКРЕЛЕКТРОКОМПАНІ».

4. Внести зміни до встановленої потужності електрогенеруючого обладнання ліцензіату з виробництва електричної енергії ТОВ «ГОПАК».

5. Відмовити у видачі ліцензій на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу для:

1) КП «МАД-1» НМР;

2) ТОВ «ТД «ЕНЕРГО-ВУГІЛЛЯ».

6. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 07.04.2021 № 627 «Про зупинення дії ліцензії з виробництва електричної енергії, виданої ПРАТ «ГНІДАВСЬКИЙ ЦУКРОВИЙ ЗАВОД».

7. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 28.04.2021 № 754 «Про зупинення дії ліцензії з постачання електричної енергії споживачу, виданої ПРАТ «ГНІДАВСЬКИЙ ЦУКРОВИЙ ЗАВОД».

Зупинити ТОВАРИСТВУ З ДОДАТКОВОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ВЕСЕЛІВСЬКИЙ МОЛОКОЗАВОД» дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу, виданої відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 07 травня 2019 року № 668, на підставі заяви ліцензіата строком до 06 квітня 2022 року (включно).

8. Анулювати ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЕНЕРСВІТ» на підставі заяви ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу, видану відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 06 листопада 2018 року № 1344.

9. Внести зміни до постанови НКРЕКП від 11.04.2017 № 497 «Про переоформлення ліцензії на централізоване водопостачання та водовідведення, виданої КП «МАРІУПОЛЬСЬКЕ ВУВКГ» (зміна найменування).

10. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про схвалення змін до Інвестиційної програми АТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» на 2021 рік».

11. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкти постанов НКРЕКП щодо схвалення планів розвитку систем розподілу на 2022 – 2026 роки:

1) ПРАТ «ЗАКАРПАТТЯОБЛЕНЕРГО»;

2) ТОВ «ДТЕК ВИСОКОВОЛЬТНІ МЕРЕЖІ»;

3) ПРАТ «ДТЕК ПЕМ-ЕНЕРГОВУГІЛЛЯ».

12. Прийняти постанови НКРЕКП щодо схвалення планів розвитку систем розподілу на 2022 – 2026 роки:

1) ПРАТ «КІРОВОГРАДОБЛЕНЕРГО»;

2) АТ «ХМЕЛЬНИЦЬКОБЛЕНЕРГО».

 

13. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до Методики (порядку) формування плати за приєднання до системи передачі та системи розподілу».

 

14. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 24 грудня 2020 року № 2752» (зміна тарифів на виробництво теплової енергії КП «ТЕПЛОЕНЕРГЕТИК» КМР» (ВП «ТЕПЛОЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛЬ»).

 

15. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про встановлення тарифів на виробництво теплової енергії ТОВ «Миронівська ТЕЦ».

 

16. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 31.08.2017 № 1059».

 

17. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Кодексу газотранспортної системи».

 

18. Прийняти постанови НКРЕКП:

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «КЛАРС «БАТЕН»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «КЛАРС «ВЕГА»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «КЛАРС «ГАКРУКС»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «КЛАРС «ІМАЙ»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «КЛАРС «ЛІБЕРТАС»;

«Про внесення змін до додатка до постанови НКРЕКП від 29 вересня 2021 року № 1661» (у частині встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «КЛАРС «БАТЕН» (СЕС Миколаївська область, Братський район, Братська селищна рада (кадастровий номер земельної ділянки 4821455100:13:000:0045)), ТОВ «КЛАРС «ВЕГА» (СЕС Миколаївська область, Братський район, Братська селищна рада (кадастровий номер земельної ділянки 4821455100:13:000:0047)), ТОВ «КЛАРС «ГАКРУКС» (СЕС Миколаївська область, Братський район, Братська селищна рада (кадастровий номер земельної ділянки 4821455100:13:000:0049)), ТОВ «КЛАРС «ІМАЙ» (СЕС Миколаївська область, Братський район, за межами населеного пункту смт Братське, кадастровий номер земельної ділянки 4821455100:13:000:0074)), ТОВ «КЛАРС «ЛІБЕРТАС» (СЕС Миколаївська область, Братський район, за межами населеного пункту смт Братське, кадастровий номер земельної ділянки 4821455100:13:000:0046)).

 

19. Застерегти ФІЗИЧНУ ОСОБУ-ПІДПРИЄМЦЯ КРЕМСАРЬ НАДІЮ ВОЛОДИМИРІВНУ щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 06.10.2021).

 

20. Застерегти ФІЗИЧНУ ОСОБУ-ПІДПРИЄМЦЯ ЛЕВЧЕНКО СВІТЛАНУ ГРИГОРІВНУ щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 06.10.2021).

 

21. Накласти штраф на АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 06.10.2021).

 

22. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ФІРМА «ТЕХНОВА» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 06.10.2021).

 

23. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ФІРМА «ТЕХНОВА» за порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 06.10.2021).

 

24. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ФІРМА «ТЕХНОВА» за порушення Ліцензійних умов з виробництва теплової енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 06.10.2021).

 

25. Накласти штраф на ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «НАФТОПЕРЕРОБНИЙ КОМПЛЕКС – ГАЛИЧИНА» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 06.10.2021).

 

26. Накласти штраф на ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «НАФТОПЕРЕРОБНИЙ КОМПЛЕКС – ГАЛИЧИНА» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 06.10.2021).

 

27. Накласти штраф на ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «НАФТОПЕРЕРОБНИЙ КОМПЛЕКС – ГАЛИЧИНА» за порушення Ліцензійних умов з виробництва теплової енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 06.10.2021).

 

28. Застерегти ДЕРЖАВНЕ МІЖРАЙОННЕ ПІДПРИЄМСТВО ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА «ДНІПРО-ЗАХІДНИЙ ДОНБАС» щодо недопущення надалі порушень Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу.

 

29. Накласти штраф на ДЕРЖАВНЕ МІЖРАЙОННЕ ПІДПРИЄМСТВО ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА «ДНІПРОЗАХІДНИЙ ДОНБАС» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 06.10.2021).

 

30. Застерегти ТОВ «ЛУБНИГАЗ-ТРЕЙДИНГ» щодо недопущення надалі порушень вимог законодавства та Ліцензійних умов з постачання природного газу.

 

31. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЕЛЕКТРІКАЛ ІННОВЕЙШНС» за несвоєчасне виконання рішення НКРЕКП, а саме пункту 2 постанови НКРЕКП від 23 грудня 2020 року № 2582 «Про накладення штрафу на ТОВ «ЕЛЕКТРІКАЛ ІННОВЕЙШНС» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та здійснення заходів державного регулювання».

 

32. Анулювати ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЕЛЕКТРІК ІНТЕРНЕШЕНАЛ» ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу.

 

33. Анулювати ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ІНОЛ-ЕНЕРДЖІ» ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу.

 

34. Анулювати ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ПЕРША УКРАЇНСЬКА ЕЛЕКТРИЧНА КОМПАНІЯ» ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу.

 

35. Анулювати ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «МІЖРЕГІОНАЛЬНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ» ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу.

 

36. Внести зміни до підпункту 7 пункту 2 постанови НКРЕКП від 25 червня 2021 року № 1052 («Про застереження НЕК «УКРЕНЕРГО» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, порушення Ліцензійних умов з передачі електричної енергії, та здійснення заходів державного регулювання»).

 

37. Внести зміни до постанови НКРЕКП від 02 червня 2021 року № 920 («Про накладення штрафу на ТОВ «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу та здійснення заходів державного регулювання»).

 

38. Внести зміни до постанови НКРЕКП від 14 квітня 2021 року № 650 («Про накладення штрафу на ТОВ «ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу та здійснення заходів державного регулювання»).

 

39. Внести зміни до постанови НКРЕКП від 06 серпня 2021 року № 1288 («Про застереження щодо недопущення надалі КОМУНАЛЬНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ «НІКОПОЛЬСЬКЕ ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА» НІКОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, здійснення заходів державного регулювання»).

40. Внести зміни до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 07 травня 2019 року № 684 («Застереження АТ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» щодо недопущення надалі порушення законодавства та здійснення заходів державного регулювання»).

41. Провести позапланові виїзні перевірки:

1) АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» (за зверненнями споживачів);

2) ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ» (за зверненням НЕК «УКРЕНЕРГО»);

3) ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» (за зверненнями споживачів);

4) ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ЛЬВІВОБЛЕНЕРГО» (за зверненнями споживачів);

5) ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «НАЦІОНАЛЬНА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ «УКРЕНЕРГО» (за зверненням ДП «ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ»);

6) ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЕНЕРГОІНВЕСТ» (за заявою ліцензіата);

7) ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «НП-ЕНЕРДЖІ» (за заявою ліцензіата).

42. Провести позапланову виїзну перевірку ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ».

43. Провести позапланову виїзну перевірку ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ТЕОФІПОЛЬСЬКА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ».

44. Збільшити строк проведення планової перевірки ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА «РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРИЧНІ МЕРЕЖІ» з розподілу електричної енергії.

45. Збільшити строк проведення планової перевірки ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «АКЦІОНЕРНА КОМПАНІЯ «КИЇВВОДОКАНАЛ» з постачання електричної енергії споживачу.

46. Збільшити строк проведення планової перевірки ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «АКЦІОНЕРНА КОМПАНІЯ «КИЇВВОДОКАНАЛ» з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

47. Збільшити строк проведення планових перевірок ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГАЗОВИК» з розподілу природного газу та з постачання природного газу.

48. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до додатка 9 до Правил ринку «на добу наперед» та внутрішньодобового ринку».

49. Перенести розгляд питання про врегулювання актуальних питань діяльності учасників ринку електричної енергії.

За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство»


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux