Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
30 січня 2024 року відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 30 січня 2024 року о 12:55

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 30 січня 2024 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання, на якому були ухвалені рішення:


1. Видати ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу ТОВ «ХАЙАТ ЕСТЕЙТ».

2. Зупинити дію ліцензій на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу, виданих:

1) ПРАТ «ГНІДАВСЬКИЙ ЦУКРОВИЙ ЗАВОД»;

2) КП «ПІВДЕННО-ЗАХІДНІ ТЕПЛОМЕРЕЖІ»;

3) ПРАТ «РІВНЕАЗОТ»;

4) ТОВ «СИНАПС ЕЛЕКТРИК».

3. Зупинити дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва теплової енергії на теплоелектроцентралях, ТЕС, АЕС, когенераційних установках та установках з використанням нетрадиційних або поновлюваних джерел енергії, виданої КП «ПІВДЕННО-ЗАХІДНІ ТЕПЛОМЕРЕЖІ».

4. Зупинити дію ліцензій на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії та з виробництва теплової енергії на теплоелектроцентралях та установках з використанням нетрадиційних або поновлюваних джерел енергії, виданих ПРАТ «БІЛОЦЕРКІВСЬКА ТЕПЛОЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛЬ».

5. Змінити встановлену потужність електрогенеруючого обладнання ліцензіатам з виробництва електричної енергії:

1) ТОВ «ЕКОЕНЕРГОСЕРВІС ДНІПРО»;

2) ТОВ «ЕКО ДІМ ПЛЮС»;

3) ТОВ «РЕНДЖИ ТАТАРБУНАРИ»;

4) ТОВ «РЕНДЖИ САРАТА».

6. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 29 грудня 2021 року № 2982 (зміна найменування).

7. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 26 грудня 2022 року № 1839 (уточнення території провадження господарської діяльності з розподілу природного газу ТОВ «ГАЗОРОЗПОДІЛЬНІ МЕРЕЖІ УКРАЇНИ»).

8. Зупинити дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з розподілу природного газу, виданої ПРАТ «ТЕРНОПІЛЬГАЗ».

9. Перенести розгляд питання про прийняття постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 04 жовтня 2023 року № 1812».

10. Прийняти постанову НКРЕКП про схвалення Інвестиційної програми з розподілу електричної енергії ДПЕМ ПРАТ «АТОМСЕРВІС» на 2024 рік.

11. Схвалити проєкти постанов НКРЕКП про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення:

1) КП «ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНОКАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА МІСТА УЖГОРОДА»;

2) ЛМКП «ЛЬВІВВОДОКАНАЛ»;

3) КП «ТЕРНОПІЛЬВОДОКАНАЛ»;

4) КП «ЛУЦЬКВОДОКАНАЛ»;

5) КП «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКВОДОЕКОТЕХПРОМ»;

6) КП «ЧЕРНІВЦІВОДОКАНАЛ»;

7) КП «ДРОГОБИЧВОДОКАНАЛ» ДРОГОБИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ.

12. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 27 грудня 2023 року № 2525» (щодо встановлення розміру нормативних втрат та виробничо-технологічних витрат природного газу ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ФІЛІЇ ТОВ «ГАЗОРОЗПОДІЛЬНІ МЕРЕЖІ УКРАЇНИ»).

13. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 30 грудня 2022 року № 1944» (щодо встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ФІЛІЇ ТОВ «ГАЗОРОЗПОДІЛЬНІ МЕРЕЖІ УКРАЇНИ»).

14. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 27 грудня 2023 року № 2529» (щодо затвердження Плану розвитку газорозподільної системи на 2024 ‒ 2033 роки ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ФІЛІЇ ТОВ «ГАЗОРОЗПОДІЛЬНІ МЕРЕЖІ УКРАЇНИ»).

15. Прийняти постанову НКРЕКП «Про визнання такою, що втратила чинність, постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 22 грудня 2021 року № 2767».

16. Прийняти постанову НКРЕКП «Про визнання такою, що втратила чинність, постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 27 грудня 2022 року № 1882».

17. Прийняти постанову НКРЕКП «Про включення ПРАТ «ШЕПЕТІВКАГАЗ» до Реєстру підприємств, які беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості суб’єктів ринку природного газу».

18. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 24 січня 2023 року № 120».

19. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до Методики визначення витрат та втрат паливно-енергетичних ресурсів для врахування в тарифах на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання».

20. Застерегти ВАТ «ТЕРНОПІЛЬОБЛЕНЕРГО» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії.

21. Накласти штраф на АТ «ЛЬВІВОБЛЕНЕРГО» за порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії.

22. Застерегти ПРАТ «ВОЛИНЬОБЛЕНЕРГО» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії.

23. Застерегти ТОВ «Ранок М» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

24. Застерегти АТ «УКРТРАНСНАФТА» щодо недопущення надалі порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з транспортування нафти, нафтопродуктів магістральним трубопроводом.

25. Накласти штраф на ДП «КИЇВГАЗЕНЕРДЖИ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

26. Розстрочити сплату штрафу, накладеного на ТОВ «КИЇВОБЛГАЗ ЗБУТ» постановою НКРЕКП від 27 грудня 2023 року № 2578.

27. Розстрочити сплату штрафу, накладеного на ТОВ «КИЇВОБЛГАЗ ЗБУТ» постановою НКРЕКП від 10 січня 2024 року № 76.

28. Унести зміни до розпорядження НКРЕКП від 22 березня 2023 року № 67-р «Про усунення порушень ДП «КИЇВГАЗЕНЕРДЖИ».

29. Унести зміну до постанови НКРЕКП від 10 січня 2024 року № 77 «Про застосування санкцій до КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ІРПІНЬВОДОКАНАЛ» за порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, здійснення заходів державного регулювання».

30. Провести позапланову виїзну перевірку ТОВ «ВІДЕН» з виробництва електричної енергії (за заявою ліцензіата).

31. Провести позапланову виїзну перевірку ТОВ «ГАЗОРОЗПОДІЛЬНІ МЕРЕЖІ УКРАЇНИ» з розподілу природного газу (за зверненнями фізичних осіб).

32. Збільшити строк проведення позапланової виїзної перевірки АТ «ХМЕЛЬНИЦЬКОБЛЕНЕРГО» з розподілу електричної енергії.

33. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «ХМЕЛЬНИЦЬКГАЗ ЗБУТ» з постачання електричної енергії споживачу.

34. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «ХМЕЛЬНИЦЬКГАЗ ЗБУТ» з постачання природного газу.

35. Збільшити строк проведення планової перевірки ДП «УКРАВТОГАЗ» з постачання природного газу.

36. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТ» з постачання природного газу.

37. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до Порядку контролю за дотриманням ліцензіатами, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, законодавства у відповідних сферах та ліцензійних умов».

38. Перенести розгляд питання про прийняття постанови НКРЕКП «Про внесення зміни до постанови НКРЕКП від 17 березня 2022 року № 346».

39. Прийняти постанови НКРЕКП:

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ПАУЕР ДЕВЕЛОПМЕНТ»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКМІНЕРАЛ-ЦЕМЕНТ»;

«Про внесення змін до додатка до постанови НКРЕКП від 29 грудня 2023 року № 2652» (у частині встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ПАУЕР ДЕВЕЛОПМЕНТ» (СЕС Київська обл. (інформація з обмеженим доступом), СЕС Київська обл. (інформація з обмеженим доступом), СЕС Київська обл. (інформація з обмеженим доступом), СЕС Київська обл. (інформація з обмеженим доступом), СЕС Київська обл. (інформація з обмеженим доступом), СЕС Київська обл. (інформація з обмеженим доступом), СЕС Київська обл. (інформація з обмеженим доступом), СЕС Київська обл. (інформація з обмеженим доступом)), ТЗОВ «СОЛАР ЕНЕРДЖІ ІФ» (СЕС «Верхній Струтинь-1», СЕС «Верхній Струтинь-2», СЕС «Верхній Струтинь-3», СЕС «Верхній Струтинь-4», СЕС «Верхній Струтинь-5»), ТОВ «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКМІНЕРАЛ-ЦЕМЕНТ» (СЕС «Вікняни»)).

40. Перенести розгляд питання про прийняття постанови НКРЕКП «Щодо діяльності ліцензіата з виробництва електричної та теплової енергії ТОВ «ЄВРО-РЕКОНСТРУКЦІЯ» під час дії в Україні воєнного стану».

41. Прийняти постанову НКРЕКП «Про погодження правил розподілу пропускної спроможності міждержавного перетину Україна – Молдова».

42. Прийняти постанову НКРЕКП «Про погодження структури розподілу пропускної спроможності міждержавного перетину Україна – Молдова».

43. Прийняти постанову НКРЕКП «Про погодження порядку розподілу доходів від управління обмеженнями за міждержавним перетином Україна – Молдова».

44. Прийняти постанову НКРЕКП «Про використання залишку коштів ДП «ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ», який виник від економії при здійсненні господарської діяльності гарантованого покупця у 2023 році та внесення змін до кошторису ДП «ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ» на 2024 рік, затвердженого постановою НКРЕКП від 27 грудня 2023 року № 2615».

45. Унести зміни до деяких постанов НКРЕКП у частині затвердження розміру вартості послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, наданої постачальниками універсальних послуг.

46. Затвердити Зміни до Переліку поточних рахунків із спеціальним режимом використання електропостачальників, оператора системи передачі та оператора ринку.


За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами та розпорядженнями, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux