Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
28 лютого 2023 року відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 28 лютого 2023 року о 14:22

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 28 лютого 2023 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання на якому були ухвалені рішення:

1. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу:

1) ТОВ «АЯКС ДНІПРО»;

2) ТОВ «ВЕК «ПАРТНЕР ЕНЕРДЖІ»;

3) ТОВ «ЕЛЕКТРОВІТЕКС».

2. Зняти з розгляду питання про зміну встановленої потужності електрогенеруючого обладнання ліцензіату з виробництва електричної енергії ТОВ «ФЕНІКС ЕНЕРДЖІ».

3. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 30.08.2022 № 1026 «Про зупинення дії ліцензії на право провадження господарської діяльності з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності), виданої ТОВ «ПРОМ ЕНЕРГО СЕРВІС», а саме цифри та слова «28 лютого 2023 року» замінити цифрами та словами «01 вересня 2023 року».

4. Відмовити ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЛАДУС» у видачі ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії у зв’язку з виявленням недостовірності даних у підтвердних документах, поданих здобувачем ліцензії.

5. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 15 червня 2017 року № 776 (уточнення території провадження господарської діяльності з розподілу природного газу ПРАТ «ШЕПЕТІВКАГАЗ»).

6. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії».

7. Прийняти постанови НКРЕКП про схвалення інвестиційних програм з розподілу електричної енергії на 2023 рік:

1) АТ «ДТЕК ДНІПРОВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ»;

2) ПРАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ»;

3) ПРАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ»;

4) АТ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ».

8. Застерегти ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 28.02.2023, розгляд Акта від 01 лютого 2023 року № 73).

9. Застерегти ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (розгляд Акта від 01 лютого 2023 року № 72).

10. Застерегти ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії.

11. Застерегти АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії.

12. Застерегти АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ХМЕЛЬНИЦЬКОБЛЕНЕРГО» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

13. Застерегти АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії.

14. Застерегти АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії.

15. Накласти штраф на АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ДТЕК ДНІПРОВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 28.02.2023).

16. Застерегти АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії.

17. Застерегти ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГЕЛІОС-ІФ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії.

18. Анулювати ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЧИСТА ЕНЕРГІЯ 2016» ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу та внести зміни до постанови НКРЕКП від 29.03.2019 № 435.

19. Застерегти ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ТОРГОВИЙ ДІМ «ЛУБНИГАЗ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу.

20. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ТОРГОВИЙ ДІМ «ЛУБНИГАЗ» за порушення пункту 2.2 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 28.02.2023).

21. Застерегти ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ВІННИЦЯГАЗ ЗБУТ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу.

22. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ВІННИЦЯГАЗ ЗБУТ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 28.02.2023).

23. Застерегти ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЛЬВІВГАЗ ЗБУТ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу.

24. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЛЬВІВГАЗ ЗБУТ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

25. Застерегти ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «СВІТЛОВОДСЬКПОБУТ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу.

26. Застерегти ТОВ «СВІТЛОВОДСЬКПОБУТ» щодо недопущення надалі порушень Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії.

27. Застерегти ТОВ «СВІТЛОВОДСЬКПОБУТ» щодо недопущення надалі порушень законодавства та Ліцензійних умов з виробництва.

28. Перенести розгляд питання про проведення позапланової невиїзної перевірки АТ «ДТЕК ДНІПРОВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» (за зверненням замовника послуги з приєднання).

29. Провести позапланові виїзні перевірки (за зверненнями споживачів, щодо недотримання ОСР графіків відключень):

1) АТ «ХМЕЛЬНИЦЬКОБЛЕНЕРГО»;

2) АТ «ЧЕРНІВЦІОБЛЕНЕРГО».

30. Провести позапланову виїзну перевірку ПрАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» (щодо виконання рішення НКРЕКП).

31. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «ПРИРОДНІ ЕНЕРГОДЖЕРЕЛА».

32. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «ПРАЙМВУД».

33. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТ» з постачання природного газу.

34. Збільшити строк проведення планової перевірки АТ «ОДЕСЬКА ТЕЦ» з виробництва теплової енергії.

35. Збільшити строк проведення планової перевірки АТ «ОДЕСЬКА ТЕЦ» з виробництва електричної енергії.

36. Збільшити строк проведення позапланової виїзної перевірки ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА» з виробництва теплової енергії.

37. Збільшити строк проведення позапланової виїзної перевірки ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА» з виробництва електричної енергії.

38. Прийняти постанови НКРЕКП:

«Про припинення дії «зеленого» тарифу ТОВ «ЗАВОД ГАЛИЧИНА»;

«Про внесення зміни до додатка до постанови НКРЕКП від 30 грудня 2022 року № 1959» (у частині припинення дії «зеленого» тарифу ТОВ «ЗАВОД «ГАЛИЧИНА» (СЕС «Нова Лінія»)).

39. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про схвалення Інвестиційної програми ТОВ «ЄВРО-РЕКОНСТРУКЦІЯ» на 2023 рік».

40. Унести зміну до постанови НКРЕКП від 09.09.2022 № 1117 «Про затвердження розміру вартості послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, наданої ДП «ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ» у січні – травні, липні, жовтні 2021 року та у лютому – червні 2022 року».

41. Затвердити розмір вартості послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, наданої постачальниками універсальних послуг у січні 2023 року.

42. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до деяких постанов Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг».

За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами та розпорядженнями, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux