Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
28 липня відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 28 липня 2021 року о 11:15

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 28 липня 2021 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання на якому були ухвалені рішення:

1. Видати ТОВ «НЕП» ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

2. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії:

1) ТОВ «КОРОБІВКА СОЛАР»;

2) СТОВ АФ «ОЛЬГОПІЛЬ»;

3) ПРАТ «РМС «ОЛЕКСАНДРІЙСЬКА»;

4) ТОВ «СОНЯЧНИЙ ЧАС».

3. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу:

1) ТОВ «АДАР ГРУП»;

2) ТОВ «ЕЕС»;

3) ТОВ «ЕЛЕКТРО БЕНЕФІТ»;

4) ТОВ «ЕЛЕКТРОФЛАКС»;

5) ТОВ «КОМПАНІЯ ЕНЕРГІЯ УКРАЇНИ»;

6) ТОВ «УКРЕНЕРГО ТРЕЙД».

4. Внести зміни до встановленої потужності електрогенеруючого обладнання ліцензіату з виробництва електричної енергії ТОВ «ТЕОФІПОЛЬСЬКА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ».

5. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення Плану розвитку системи розподілу ТОВ «НАФТОГАЗ ТЕПЛО» на 2021 – 2025 роки».

6. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 30 грудня 2020 року № 2828» щодо внесення змін до Інвестиційної програми ПРАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» на 2021 рік.

7. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 02 грудня 2020 року № 2279» щодо внесення змін до Інвестиційної програми АТ «ПРИКАРПАТТЯОБЛЕНЕРГО» на 2021 рік.

8. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про затвердження змін до Плану розвитку газорозподільної системи на 2021 – 2030 роки газорозподільного підприємства АТ «МИКОЛАЇВГАЗ».

9. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про затвердження змін до Плану розвитку газорозподільної системи на 2021 – 2030 роки газорозподільного підприємства АТ «ОДЕСАГАЗ».

10. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження змін до Плану розвитку газорозподільної системи на 2021 – 2030 роки газорозподільного підприємства АТ «РІВНЕГАЗ».

11. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕКП» (затвердження змін до Кодексу газотранспортної системи та Кодексу газорозподільних систем).

12. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкти постанов щодо внесення змін до деяких постанов НКРЕКП (зміна тарифів на виробництво теплової енергії для ТОВ «КРЕМЕНЧУЦЬКА ТЕЦ», ЛМКП «ЛЬВІВТЕПЛОЕНЕРГО», МКП «ХМЕЛЬНИЦЬКТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО», ДП «СЄВЄРОДОНЕЦЬКА ТЕЦ», КП «МІСЬКТЕПЛОВОДЕНЕРГІЯ», ПРАТ «БІЛОЦЕРКІВСЬКА ТЕПЛОЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛЬ», КП «ХАРКІВСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ» ФІЛІЯ «ТЕЦ-3»).

13. Прийняти постанови НКРЕКП про схвалення інвестиційних програм на 2021 рік:

1) КП «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКВОДОЕКОТЕХПРОМ»;

2) КП «ІРПІНЬВОДОКАНАЛ».

14. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкти постанов НКРЕКП про схвалення інвестиційних програм на 2021 рік:

1) ЛИСИЧАНСЬКОГО КОМУНАЛЬНОГО СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО ПІДПРИЄМСТВА ПО ВИДОБУТКУ, ОБРОБЦІ, РЕАЛІЗАЦІЇ ВОДИ ТА ОЧИЩЕННЮ СТОКІВ «ЛИСИЧАНСЬКВОДОКАНАЛ»;

2) ЛЬВІВСЬКОГО МІСЬКОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЛЬВІВВОДОКАНАЛ».

15. Погодити підписання НКРЕКП додаткових угод до договорів про субкредитування у межах Угоди про Позику «Другий проект розвитку міської інфраструктури» КП «ВІННИЦЯОБЛВОДОКАНАЛ».

16. Прийняти постанови НКРЕКП:

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ГЕПАРДПРИКАРПАТ»;

«Про внесення змін до додатка до постанови НКРЕКП від 30.06.2021 № 1057» (у частині встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ГЕПАРДПРИКАРПАТ» (СЕС Закарпатська обл., Тячівський р-н, с. Чумальово, вул. Островського, буд. 46), ТОВ «МИРО-МАРК» (СЕС «Миро-Марк 3»), ТОВ «СОНЯЧНА ГЕНЕРАЦІЯ» (CЕC Чернігівська обл., м. Прилуки, вул. Київська, 291-А)).

17. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ОДЕСЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 28.07.2021).

18. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ХЕРСОНСЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ» за порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 28.07.2021).

19. Накласти штраф на АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ДТЕК ДНІПРОЕНЕРГО» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії.

20. Накласти штраф на АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ЖИТОМИРОБЛЕНЕРГО» за порушення вимог законодавства у сфері енергетики та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 28.07.2021).

21. Накласти штраф на АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО» щодо недопущення надалі порушень вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 28.07.2021).

22. Застерегти ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» щодо недопущення надалі порушень вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії та порушень Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії.

23. Накласти штраф на ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» за порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії.

24. Застерегти ЛКСП «ЛИСИЧАНСЬКВОДОКАНАЛ» щодо недопущення надалі порушень законодавства у сфері централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

25. Накласти штраф на АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ОПЕРАТОР ГАЗОРОЗПОДІЛЬНОЇ СИСТЕМИ «ВОЛИНЬГАЗ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного газу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 28.07.2021).

26. Внести зміни до постанови НКРЕКП від 07 травня 2019 року № 684 «Застереження АТ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» щодо недопущення надалі порушення законодавства та здійснення заходів державного регулювання».

27. Внести змін до постанови НКРЕКП від 14 квітня 2021 року № 654 «Про анулювання ліцензії на право провадження господарської діяльності з розподілу природного, нафтового газу і газу (метану) вугільних родовищ, виданої ПАТ «ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ».

28. Зняти з розгляду питання про проведення позапланової виїзної перевірки ТОВ «РІВНЕТЕПЛОЕНЕРГО» у сфері теплопостачання.

29. Провести позапланові виїзні перевірки у нафтогазовому комплексі:

1) ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ПОЛТАВАГАЗ ЗБУТ»;

2) ДОЧІРНЬОГО ПІДПРИЄМСТВА «ПОЛУМ'Я» ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА ПО ГАЗОПОСТАЧАННЮ ТА ГАЗИФІКАЦІЇ «КОРОСТИШІВГАЗ».

30. Провести позапланову виїзну перевірку РАЙОННОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «СТАРОБІЛЬСЬКВОДА» СТАРОБІЛЬСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ у сфері централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

31. Провести позапланові виїзні перевірки у сфері електроенергетики:

1) АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО»;

2) ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ»;

3) ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ХАРКІВЕНЕРГОЗБУТ»;

4) ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ЗАПОРІЖЖЯОБЛЕНЕРГО».

32. Збільшити строки проведення планових перевірок:

1) АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО»;

2) АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ТИСМЕНИЦЯГАЗ»;

3) КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»;

4) ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ПІДПРИЄМСТВО З ЕКСПЛУАТАЦІЇ ЕЛЕКТРИЧНИХ МЕРЕЖ «ЦЕНТРАЛЬНА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ».

33. Внести зміни до кошторису ДП «ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ» на 2021 рік, затвердженого постановою НКРЕКП від 16 грудня 2020 року № 2493.

34. Внести зміни до Переліку поточних рахунків із спеціальним режимом використання електропостачальників, оператора системи передачі та оператора ринку, затвердженого постановою НКРЕКП від 27 червня 2019 року № 1247.

35. Перенести розгляд питання про зобов’язання припинити порушення НЕК «УКРЕНЕРГО» Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з передачі електричної енергії, ДП «ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ» Ліцензійних умов провадження господарської діяльності зі здійснення функцій гарантованого покупця.

36. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕКП».

37. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Правил ринку «на добу наперед» та внутрішньодобового ринку».

38. Зняти з розгляду питання про врегулювання актуальних питань діяльності учасників ринку електричної енергії.

За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство»


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux