Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
28 червня 2022 року відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 28 червня 2022 року о 13:53

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 28 червня 2022 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання на якому були ухвалені рішення:

1. Видати ТОВ «СК ЕНЕРДЖІ ГРУП ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

2. Видати ТОВ «ЛП «ІКОСАЕДР» ліцензію на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії.

3. Зупинити ПРИВАТНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ПРОМЕНЕРГОКОНСАЛТИНГ» дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу.

4. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до деяких постанов НКРЕКП».

5. Перенести розгляд питання про врегулювання невідкладних питань діяльності суб’єктів господарювання на ринках електричної енергії та природного газу в умовах воєнного стану.

6. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 26 березня 2022 року № 350.

7. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Кодексу систем розподілу».

8. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕ та НКРЕКП» (зміни до постанови НКРЕ від 11 липня 2013 року № 899 «Про затвердження Порядку визначення регуляторної бази активів суб’єктів природних монополій у сфері електроенергетики», постанов НКРЕКП від 05 жовтня 2018 року № 1175 «Про затвердження Порядку встановлення (формування) тарифів на послуги з розподілу електричної енергії» та від 04 вересня 2018 року № 955 «Про затвердження Порядку розроблення та подання на затвердження планів розвитку систем розподілу та інвестиційних програм операторів систем розподілу»).

9. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 02 квітня 2022 року № 365».

10. Перенести розгляд питання про встановлення тарифів на послуги зберігання (закачування, відбору) природного газу в підземних сховищах газу АТ «УКРТРАНСГАЗ».

11. Перенести розгляд питання про затвердження Плану розвитку газосховищ на 2022 – 2031 роки Оператора газосховищ АТ «УКРТРАНСГАЗ».

12. Прийняти постанову НКРЕКП «Про врегулювання питань, повʼязаних із планами розвитку газорозподільних систем, газотранспортної системи та газосховищ у період дії воєнного стану в Україні».

13. Прийняти постанови НКРЕКП про схвалення інвестиційних програм на 2022 рік:

КП «ЖИТОМИРВОДОКАНАЛ» ЖИТОМИРСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ;

КП«МІСЬКВОДОКАНАЛ» СУМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ;

КП «ТЕРНОПІЛЬВОДОКАНАЛ».

14. Прийняти постанову НКРЕКП «Про встановлення індивідуальних технологічних нормативів використання питної води КП «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКВОДОЕКОТЕХПРОМ».

15. Застерегти ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ПРИКАРПАТТЯОБЛЕНЕРГО» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 28.06.2022).

16. Застерегти АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 28.06.2022).

17. Застерегти АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ХЕРСОНОБЛЕНЕРГО» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 28.06.2022).

18. Застерегти ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЛУБНИГАЗТРЕЙДИНГ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 28.06.2022).

19. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 06 вересня 2019 року № 1851 «Про накладення штрафу на ПАТ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» за порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії, Ліцензійних умов з постачання електричної енергії та здійснення заходів державного регулювання».

20. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 18 серпня 2021 року № 1359 «Про накладення штрафу на ДПЕМ ПРАТ «АТОМСЕРВІС» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії та здійснення заходів державного регулювання».

21. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 10 грудня 2021 року № 2527 «Про накладення штрафу на АТ «ДТЕК ДНІПРОВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії та здійснення заходів державного регулювання».

22. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 01 грудня 2021 року № 2425 «Про накладення штрафу на ЛМКП «ЛЬВІВТЕПЛОЕНЕРГО» за порушення Ліцензійних умов з виробництва теплової енергії та здійснення заходів державного регулювання».

23. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 09 грудня 2021 року № 2467 «Про накладення штрафу на ПРАТ «ХАРКІВСЬКА ТЕЦ-5» за порушення Ліцензійних умов з виробництва теплової енергії та здійснення заходу державного регулювання».

24. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 06 серпня 2021 року № 1288 «Про застереження щодо недопущення надалі КОМУНАЛЬНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ «НІКОПОЛЬСЬКЕ ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА» НІКОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, здійснення заходів державного регулювання».

25. Провести позапланову невиїзну перевірку ДП «НАЕК «ЕНЕРГОАТОМ» (за зверненнями НЕК «УКРЕНЕРГО»).

26. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 17 березня 2022 року № 346 «Про надання інформації під час особливого періоду».

27. Провести позапланову невиїзну перевірку ПРАТ «ДТЕК «КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» (за зверненнями споживачів).

28. Зняти з розгляду питання про прийняття постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 20 квітня 2022 року № 393».

29. Прийняти постанову НКРЕКП «Про визначення планової ставки внеску на регулювання на 2023 рік».

30. Прийняти постанову НКРЕКП «Про визначення ставки внеску на регулювання на ІII квартал 2022 року».

31. Затвердити розмір вартості послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, наданої постачальниками універсальних послуг у травні 2022 року.

32. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 25 лютого 2022 року № 332 «Про забезпечення стабільного функціонування ринку електричної енергії, у тому числі фінансового стану учасників ринку електричної енергії на період дії в Україні воєнного стану».

33. Прийняти постанову НКРЕКП «Про погодження Змін до Тимчасового порядку придбання допоміжної послуги для забезпечення регулювання частоти та активної потужності в ОЕС України, а саме забезпечення резервів заміщення (третинне регулювання)».

За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами та розпорядженнями, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux