Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
27 жовтня відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 27 жовтня 2021 року о 11:09



Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 27 жовтня 2021 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання на якому були ухвалені рішення:

 

1. Видати ТОВ «ІНПАРТ-ВЕСТ» ліцензію на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії.

 

2. Видати ТОВ «ЕЕС-ТРЕЙД» ліцензію на право провадження господарської діяльності з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності).

 

3. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу:

1) ТОВ «ЕНЕРДЖІНЕТ УКРАЇНА»;

2) ДП «ІНФОТЕХ».

Не прийнято рішення щодо питання про видачу ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу для ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ «ЕНЕРГО-ВУГІЛЛЯ».

 

4. Внести зміни до встановленої потужності електрогенеруючого обладнання ліцензіату з виробництва електричної енергії ТЗОВ «СИНТЕЗ СОЛАР».

 

5. Зупинити ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «А.В.В.СТАНДАРТ» дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу, виданої відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 18 серпня 2021 року № 1383.

 

6. Анулювати ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГАЗПРОМПОСТАЧ» на підставі заяви ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу, видану відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 13 грудня 2019 року № 2774.

 

7. Внести зміни до постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України від 14 листопада 2011 року № 2139 (зміна найменування).

 

8. Зняти з розгляду питання про анулювання ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу ТОВ «ЕТГ».

 

9. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з передачі електричної енергії».

 

10. Прийняти постанови НКРЕКП щодо схвалення змін до планів розвитку систем розподілу на 2021 – 2025 роки:

1) АТ «ДТЕК ДНІПРОВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ»;

2) АТ «ДТЕК ДОНЕЦЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ»;

3) АТ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ».

 

11. Прийняти постанови НКРЕКП щодо схвалення планів розвитку систем розподілу на 2022 – 2026 роки:

1) ПРАТ «ЗАКАРПАТТЯОБЛЕНЕРГО»;

2) ТОВ «ДТЕК ВИСОКОВОЛЬТНІ МЕРЕЖІ»;

3) ПРАТ «ДТЕК ПЕМ-ЕНЕРГОВУГІЛЛЯ».

 

12. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкти постанов НКРЕКП щодо схвалення планів розвитку систем розподілу на 2022 – 2026 роки:

1) ПРАТ «ЛЬВІВОБЛЕНЕРГО»;

2) ПРАТ «ПЕЕМ «ЦЕК»;

3) ПРАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ»;

4) АТ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ».

 

13. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення змін до Інвестиційної програми АТ «ДТЕК ДНІПРОВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» на 2021 рік».

 

14. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення змін до Інвестиційної програми АТ «ПРИКАРПАТТЯОБЛЕНЕРГО» на 2021 рік».

 

15. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення змін до Інвестиційної програми АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» на 2021 рік».

 

16. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про схвалення змін до Інвестиційної програми АТ «ДТЕК ДОНЕЦЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» на 2021 рік».

 

17. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про схвалення змін до Інвестиційної програми ТОВ «ДТЕК ВИСОКОВОЛЬТНІ МЕРЕЖІ» на 2021 рік».

 

18. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 24 лютого 2021 року № 280» щодо внесення змін до Інвестиційної програми ПАТ «ЗАПОРІЖЖЯОБЛЕНЕРГО» на 2021 рік.

 

19. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 16 грудня 2020 року № 2497» щодо внесення змін до Інвестиційної програми АТ «ЧЕРНІВЦІОБЛЕНЕРГО» на 2021 рік.

 

20. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до Економічних коефіцієнтів прогнозованих технологічних витрат електричної енергії електричними мережами 1 та 2 класів напруги на прогнозний період».

 

21. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до додатка до постанови НКРЕКП від 09 грудня 2020 року № 2353» (щодо перегляду структури тарифу на послуги з передачі електричної енергії НЕК «УКРЕНЕРГО» з 01.11.2021).

 

22. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про встановлення тарифу на виробництво теплової енергії ТОВ «СМІЛАЕНЕРГОПРОМТРАНС».

 

23. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкти постанов НКРЕКП щодо внесення змін до деяких постанов НКРЕКП стосовно встановлення тарифів на виробництво теплової енергії для ліцензіатів з виробництва теплової енергії на ТЕЦ.

 

24. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 24 грудня 2020 року № 2742 «Про встановлення тарифів на виробництво теплової енергії ТОВ «КРАМАТОРСЬКТЕПЛОЕНЕРГО».

 

25. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення Інвестиційної програми КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «УМАНЬВОДОКАНАЛ» УМАНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ на 2021 рік».

 

26. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкти постанов НКРЕКП щодо внесення змін до інвестиційних програм на 2021 рік:

1) ПРАТ «АК «КИЇВВОДОКАНАЛ»;

2) КП «ЧЕРНІГІВВОДОКАНАЛ» ЧЕРНІГІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ.

 

27. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження змін до Плану розвитку газорозподільної системи на 2021 – 2030 роки газорозподільного підприємства АТ «ЗАКАРПАТГАЗ».

 

28. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження змін до Плану розвитку газорозподільної системи на 2021 – 2030 роки газорозподільного підприємства АТ «ХАРКІВМІСЬКГАЗ».

 

29. Перенести розгляд питання про прийняття постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕКП».

 

30. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Методики формування, розрахунку та встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання».

 

31. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Порядку розроблення, затвердження, погодження, схвалення та виконання інвестиційних програм суб’єктів господарювання у сфері теплопостачання, що виробляють і постачають теплову енергію за допомогою систем автономного теплопостачання, ліцензування діяльності яких здійснює Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг».

 

32. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 31 серпня 2017 року № 1059».

 

33. Застерегти ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «УКРГІДРОЕНЕРГО» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушень Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії.

 

34. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЦЕТУЛЯ СОЛАР» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 27.10.2021).

 

35. Накласти штраф на АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ОДЕСЬКА ТЕЦ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 27.10.2021).

 

36. Накласти штраф на АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ОДЕСЬКА ТЕЦ» за порушення Ліцензійних умов з виробництва теплової енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 27.10.2021).

 

37. Застерегти АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ДНІПРОВСЬКА ТЕПЛОЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛЬ» щодо недопущення надалі порушень Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу.

 

38. Застерегти СПІЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО-ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «СВІТЛОВОДСЬКПОБУТ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу.

 

39. Застерегти СПІЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО-ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «СВІТЛОВОДСЬКПОБУТ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу.

 

40. Застерегти СПІЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «СВІТЛОВОДСЬКПОБУТ» щодо недопущення надалі порушень Ліцензійних умов з виробництва теплової енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 27.10.2021).

 

41. Накласти штраф на ТОВ «ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов з постачання природного газу.

 

42. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ТЕМИРГАЗ ЗБУТ» за порушення вимог законодавства та пункту 2.1 глави 2 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

 

43. Анулювати ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «СМАРТ ЕНЕРДЖІС» ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу, видану відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 17 грудня 2019 року № 2856.

 

44. Відстрочити сплату штрафу, накладеного на ПАТ «НПК-ГАЛИЧИНА» (постанова НКРЕКП від 06 жовтня 2021 року № 1720).

 

45. Відстрочити сплату штрафу, накладеного на ПАТ «НПК-ГАЛИЧИНА» (постанова НКРЕКП від 06 жовтня 2021 року № 1721).

 

46. Внести зміни до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 09 червня 2021 року № 960 «Про накладення штрафу на АТ «УКРЗАЛІЗНИЦЯ» за порушення вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії та здійснення заходів державного регулювання».

 

47. Внести зміни до постанови НКРЕКП від 30 червня 2021 року № 1078 «Про накладення штрафу на АТ «МИКОЛАЇВОБЛЕНЕРГО» за порушення вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії та здійснення заходів державного регулювання».

 

48. Внести зміни до постанови НКРЕКП від 25 серпня 2021 року № 1444 «Про застереження ТОВ «КЛІАР ЕНЕРДЖІ-ХЕРСОН» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії та здійснення заходів державного регулювання».

 

49. Внести зміни до постанови НКРЕКП від 11 серпня 2021 року № 1308 «Про накладення штрафу на ТОВ «СУМИГАЗ ЗБУТ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу та здійснення заходів державного регулювання».

 

50. Внести зміни до постанови НКРЕКП від 18 серпня 2021 року № 1366 «Про накладення штрафу на ТОВ «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу та здійснення заходів державного регулювання».

 

51. Внести зміни до постанови НКРЕКП від 18 серпня 2021 року № 1367 «Про накладення штрафу на ТОВ «ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу та здійснення заходів державного регулювання».

 

52. Внести зміни до постанови НКРЕКП від 29 вересня 2021 року № 1644 «Про накладення штрафу на ТОВ «ЗАКАРПАТГАЗ ЗБУТ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу та здійснення заходів державного регулювання».

 

53. Внести зміни до постанови НКРЕКП від 29 вересня 2021 року № 1645 «Про накладення штрафу на ТОВ «ДНІПРОПЕТРОВСЬКГАЗ ЗБУТ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу та здійснення заходів державного регулювання».

 

54. Перенести розгляд питання про проведення позапланових виїзних перевірок у нафтогазовому комплексі:

1) АТ «ВІННИЦЯГАЗ»;

2) АТ «ВОЛИНЬГАЗ»;

3) АТ «ДНІПРОГАЗ»;

4) АТ «ДНІПРОПЕТРОВСЬКГАЗ»;

5) АТ «ЖИТОМИРГАЗ»;

6) АТ «ЗАКАРПАТГАЗ»;

7) АТ «ЗАПОРІЖГАЗ»;

8) АТ «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКГАЗ»;

9) АТ «КИЇВОБЛГАЗ»;

10) ВАТ «КІРОВОГРАДГАЗ»;

11) ПРАТ «КРЕМЕНЧУКГАЗ»;

12) АТ «КРИВОРІЖГАЗ»;

13) АТ «ЛУБНИГАЗ»;

14) АТ «ЛЬВІВГАЗ»;

15) ПАТ «МАРІУПОЛЬГАЗ»;

16) АТ «МИКОЛАЇВГАЗ»;

17) АТ «ПОЛТАВАГАЗ»;

18) АТ «РІВНЕГАЗ»;

19) АТ «СУМИГАЗ»;

20) АТ «ХАРКІВГАЗ»;

21) АТ «ХАРКІВМІСЬКГАЗ»;

22) АТ «ХЕРСОНГАЗ»;

23) АТ «ХМЕЛЬНИЦЬКГАЗ»;

24) АТ «ЧЕРНІВЦІГАЗ»;

25) АТ «ЧЕРНІГІВГАЗ».

 

55. Провести позапланові виїзні перевірки у сфері електроенергетики:

1) АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» (щодо виконання вимог постанови НКРЕКП);

2) АТ «МИКОЛАЇВОБЛЕНЕРГО» (щодо виконання вимог постанови НКРЕКП);

3) ПАТ «ЗАПОРІЖЖЯОБЛЕНЕРГО» (щодо виконання вимог постанови НКРЕКП);

4) ПАТ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» (щодо виконання вимог постанови НКРЕКП);

5) АТ «ЧЕРНІВЦІОБЛЕНЕРГО» (за заявою ліцензіата);

6) ТОВ «ВІМК» (за зверненнями споживачів);

7) ТОВ «ЕНЕРГОНОСІЇ УКРАЇНИ» (за зверненнями споживачів);

8) ТОВ «ЗАПОРІЖЖЯЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ» (за зверненнями споживачів);

9) ТОВ «СЕРВІС ГРУП ЛТД» (за зверненнями споживачів).

 

56. Збільшити строк проведення планової перевірки з розподілу електричної енергії АТ «ДТЕК ДНІПРОВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ».

 

57. Збільшити строк проведення планової перевірки з виробництва електричної енергії ТОВ «РЕНДЖИ ІЗМАЇЛ».

 

58. Збільшити строк проведення планової перевірки з постачання електричної енергії споживачу КП ПОР «ПОЛТАВАВОДОКАНАЛ».

 

59. Збільшити строк проведення планової перевірки з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення КП ПОР «ПОЛТАВАВОДОКАНАЛ».

 

60. Збільшити строк проведення планової перевірки з виробництва електричної енергії ПРАТ «КИЇВСЬКИЙ КПК».

 

61. Збільшити строк проведення планової перевірки з виробництва теплової енергії ПРАТ «КИЇВСЬКИЙ КПК».

 

62. Збільшити строк проведення планової перевірки з виробництва електричної енергії ПРАТ «ХАРКІВСЬКА ТЕЦ-5».

 

63. Збільшити строк проведення планової перевірки з виробництва теплової енергії ПРАТ «ХАРКІВСЬКА ТЕЦ-5».

 

64. Збільшити строк проведення планової перевірки з постачання природного газу ТОВ «КИЇВОБЛГАЗ ЗБУТ».

 

65. Прийняти постанову НКРЕКП «Про погодження змін до Програми відповідності АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі».

 

66. Прийняти постанову НКРЕКП «Про погодження припинення дії Програми відповідності ДП «Регіональні електричні мережі».

 

67. Прийняти постанову НКРЕКП «Про припинення розгляду спору між ТОВ «ЕНЕРГУМ», АТ «ДТЕК ДОНЕЦЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» та ТОВ «ДТЕК ВИСОКОВОЛЬТНІ МЕРЕЖІ».

 

68. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Тимчасового порядку визначення обсягів купівлі електричної енергії на ринку електричної енергії електропостачальниками та операторами систем розподілу на перехідний період».

 

69. Внести зміни до кошторису ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ» на 2021 рік, затвердженого постановою НКРЕКП від 16 грудня 2020 року № 2493.

 

70. Унести зміни до Переліку поточних рахунків із спеціальним режимом використання електропостачальників, оператора системи передачі та оператора ринку, затвердженого постановою НКРЕКП від 27 червня 2019 року № 1247.

 

71. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення зміни до Правил ринку».

 

За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux