Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
26 травня відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 26 травня 2021 року о 12:50



Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 26 травня 2021 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання на якому були ухвалені рішення:

 

1. Видати ТОВ «УКРПОСТАЧ ЕНЕРГО» ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

 

2. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу:

ТОВ «ДНІПРОАВТОМАТИКА»;

ТОВ «КК «СУВОРОВСЬКИЙ»;

ТОВ «НОВІ ЕНЕРГЕТИЧНІ МЕРЕЖІ».

 

3. Видати ТОВ «ІЕМ» ліцензію на право провадження господарської діяльності з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності).

 

4. Відмовити ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЕНЕРГО-ІНДАСТРІ» у видачі ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії у зв’язку з невідповідністю здобувача ліцензії ліцензійним умовам, встановленим для провадження виду господарської діяльності, зазначеного в заяві про отримання ліцензії.

 

5. Внести зміни до встановленої потужності електрогенеруючого обладнання ліцензіату з виробництва електричної енергії ТОВ «СМАРТ СОЛЮШИОН».

 

6. Внести зміни до постанови НКРЕКП від 28 грудня 2018 року № 2090 (зміна найменування).

 

7. Внести зміни до постанови НКРЕКП від 24 жовтня 2019 року № 2187 (зміна найменування).

 

8. Зупинити дії ліцензій на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу:

АТ «КДБК»;

ККП «МАРІУПОЛЬТЕПЛОМЕРЕЖА».

 

9. Анулювати ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГС-ТРЕЙДИНГ» на підставі заяви ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу, видану відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 06 серпня 2019 року № 1649.

 

10. Зняти з розгляду питання про схвалення проєкту рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності у сфері теплопостачання».

 

11. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до Порядку здійснення сертифікації оператора системи передачі електричної енергії».

 

12. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 17 лютого 2021 року № 236» щодо внесення змін до Інвестиційної програми АТ «СУМИОБЛЕНЕРГО» на 2021 рік.

 

13. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕ та НКРЕКП».

 

14. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про схвалення Інвестиційної програми КПТМ «ЧЕРКАСИТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ» на 2021 рік».

 

15. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕКП».

 

16. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до Правил постачання природного газу».

 

17. Прийняти постанови НКРЕКП:

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ПІВІ ПРОГРЕСІВКА-БЕТА»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ПІВІ ПРОГРЕСІВКА-ГАММА»;

«Про внесення зміни до додатка до постанови НКРЕКП від 31.03.2021 № 525» (у частині встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ПІВІ ПРОГРЕСІВКА-БЕТА» (СЕС «ПІВІ ПРОГРЕСІВКА-БЕТА»), ТОВ «ПІВІ ПРОГРЕСІВКА-ГАММА» (СЕС «ПІВІ ПРОГРЕСІВКА-ГАММА»), ТОВ «СМАРТ СОЛЮШИОН» (СЕС «Великі Береги 2»).

 

18. Накласти штраф на ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ЗАПОРІЖЖЯОБЛЕНЕРГО» за порушення вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 26.05.2021).

 

19. Накласти штраф на ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВОМ «РІВНЕОБЛЕНЕРГО» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 26.05.2021).

 

20. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 26.05.2021).

 

21. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «МИКОЛАЇВСЬКА ЕЛЕКТРОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 26.05.2021).

 

22. Застерегти КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «КРИВБАСВОДОКАНАЛ» щодо недопущення надалі порушень Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 26.05.2021).

 

23. Перенести розгляд питання про порушення КП «КРИВБАСВОДОКАНАЛ» вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

 

24. Застерегти КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ПОЛТАВАВОДОКАНАЛ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу.

 

25. Застерегти ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЖИТОМИРКОМУНСЕРВІС» щодо недопущення надалі порушень Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії.

 

26. Застерегти ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «СЕРВІС ГРУПП ЛТД» щодо недопущення надалі порушень вимог законодавства та пункту 2.1 глави 2 Ліцензійних умов з постачання природного газу.

 

27. Накласти штрафи за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного газу:

АТ «ЗАКАРПАТГАЗ»;

АТ «ЧЕРКАСИГАЗ»;

АТ «ВІННИЦЯГАЗ».

 

28. Накласти штраф на АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» за порушення Ліцензійних умов з виробництва теплової енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 26.05.2021).

 

29. Накласти штраф на АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» за порушення Ліцензійних умов з транспортування теплової енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 26.05.2021).

 

30. Накласти штраф на АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» за порушення Ліцензійних умов з постачання теплової енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 26.05.2021).

 

31. Провести позапланові невиїзні перевірки дотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу:

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ОДЕСЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ»;

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЗАКАРПАТТЯЕНЕРГОЗБУТ»;

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ»;

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ХМЕЛЬНИЦЬКЕНЕРГОЗБУТ»;

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЕНЕРА ВІННИЦЯ»;

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЕНЕРА СХІД»;

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КІРОВОГРАДСЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ»;

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ»;

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «МИКОЛАЇВСЬКА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ»;

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЛЬВІВЕНЕРГОЗБУТ»;

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЕНЕРА СУМИ»;

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КИЇВСЬКІ ЕНЕРГЕТИЧНІ ПОСЛУГИ»;

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ДНІПРОВСЬКІ ЕНЕРГЕТИЧНІ ПОСЛУГИ»;

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ДОНЕЦЬКІ ЕНЕРГЕТИЧНІ ПОСЛУГИ»;

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ВОЛИНЬЕЛЕКТРОЗБУТ»;

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ПРИКАРПАТЕНЕРГОТРЕЙД»;

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЧЕРНІВЕЦЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ»;

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ХЕРСОНСЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ»;

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЗАПОРІЖЖЯЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ»;

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ»;

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ»;

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ТЕРНОПІЛЬЕЛЕКТРОПОСТАЧ»;

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ПОЛТАВАЕНЕРГОЗБУТ»;

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЧЕРКАСИЕНЕРГОЗБУТ»;

ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ХАРКІВЕНЕРГОЗБУТ».

 

32. Провести позапланову виїзну перевірку ЛКСП «ЛИСИЧАНСЬКВОДОКАНАЛ» (за зверненнями гр. Келеберденко Д. О. та гр. Колесникова О. Л.).

 

33. Провести позапланову виїзну перевірку КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ «КРИВОРІЖТЕПЛОМЕРЕЖА» (за зверненням ліцензіата перевірка ІП).

 

34. Провести позапланову виїзну перевірку КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ «ЧЕРКАСИТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» (перевірка достовірності наданих даних у формах звітності НКРЕКП).

 

35. Збільшити строки проведення планових перевірок (ринок електричної енергії):

АТ «ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО»;

ПРАТ «ЗАКАРПАТТЯОБЛЕНЕРГО»;

НЕК «УКРЕНЕРГО».

 

36. Збільшити строк проведення позапланової виїзної перевірки ПрАТ «АК «КИЇВВОДОКАНАЛ».

 

37. Продовжити строк проведення розслідування порушень законодавства щодо функціонування ринку електричної енергії, ознаки яких містяться в діях ПАТ «Центренерго», ПрАТ «Синтез Ойл» та ТОВ «Юнайтед Енерджі».

 

38. Продовжити строк проведення розслідування порушень законодавства щодо функціонування ринку електричної енергії, ознаки яких містяться в діях ПрАТ «Укргідроенерго», ТОВ «Ютіліті Трейдинг» та ТОВ «Нова-Енергетична-Компанія».

 

39. Продовжити строк проведення розслідування порушень законодавства щодо функціонування ринку електричної енергії, ознаки яких містяться в діях АТ «ДТЕК Дніпроенерго», АТ «ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО» та ТОВ «ДТЕК Східенерго».

 

40. Продовжити строк проведення розслідування порушень законодавства щодо функціонування ринку електричної енергії, ознаки яких містяться в діях ДП «Гарантований покупець».

 

41. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до постанови НКРЕКП від 28 лютого 2019 року № 282» (спрощення процедури подання звітності).

 

42. Внести зміни до постанови НКРЕКП від 15 квітня 2021 року № 670.

 

43. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження змін до деяких постанов НКРЕКП»

 

44. Прийняти постанову НКРЕКП «Про погодження уповноваженої особи з питань відповідності АТ «Миколаївобленерго».

 

45. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Звіту про результати діяльності Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, у 2020 році».

 

46. Внести зміни до кошторису ДП «ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ» на 2021 рік, затвердженого постановою НКРЕКП від 16 грудня 2020 року № 2493.

 

47. Затвердити розмір внеску для створення спеціального (цільового) фонду, призначеного для покриття арбітражних витрат гарантованого покупця за IV квартали 2020 року у розмірі 1 % відсотка.

 

48. Внести зміни до алгоритму розподілу коштів з поточних рахунків із спеціальним режимом використання операторів систем розподілу та електропостачальників, на яких покладено виконання функцій постачальника універсальних послуг та постачальника «останньої надії», затвердженого постановою НКРЕКП від 14 квітня 2021 року № 641.

 

49. Затвердити розмір вартості послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, наданої постачальниками універсальних послуг у квітні 2021 року.

 

50. Прийняти постанову НКРЕКП «Про доступ до пропускної спроможності міждержавних перетинів».

 

За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux