Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
26 квітня відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 26 квітня 2019 року о 14:03



Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 26 квітня 2019 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання, на якому були ухвалені рішення:

 

1. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу:

ТОВ «АСКАНІЯ ЕНЕРДЖІ»;

ТОВ «ВКФ «ЕЛЕКТРОНТЕХСЕРВІС ЛТД»;

ПРАТ «ЛЕБЕДИНСЬКИЙ НАСІННЄВИЙ ЗАВОД».

 

2. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу:

ТОВ «ВОЛЬТ ПОСТАЧ»;

ТОВ «ІНТЕРЕНЕРГО ПОСТАЧ»;

КП «МІСЬКСВІТЛО»;

ТОВ «СТАТУС ЕНЕРГО»;

ТОВ «ТАДЕЛЬ»;

ТОВ «ТРАНС ГАЗ КОМПАНІ»;

ТОВ «ПЕРША УКРАЇНСЬКА ЕЛЕКТРИЧНА КОМПАНІЯ»;

ТОВ «ЮБЕ».

 

3. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії:

ТОВ «ГЕЛІОС ГРУПП «ЧЕРНІЇВ-2»;

ТОВ «КОДИМА ЕНЕРДЖИ»;

ТОВ «САН ВОЛЬТ».

 

4. Внести зміни до встановленої потужності електрогенеруючого обладнання згідно з ліцензіями на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії:

ПП «АЛЬТЕНА-ГНГ»;

ТОВ «ЕНЕРДЖИ ВУД»;

ТОВ «ЮЗЕФО-МИКОЛАЇВСЬКА БІОГАЗОВА КОМПАНІЯ».

 

5. Уточнити місця провадження ліцензіату з виробництва електричної енергії ТОВ «ГРІН ТЕК ПІВДЕНЬ».

 

6. Анулювати ТДВ «ВЕСЕЛІВСЬКИЙ ЗСЗМ» ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу.

 

7. Внести зміни до постанови НКРЕКП від 21 квітня 2017 року № 527 (уточнення найменування юридичної особи).

 

8. Встановити тарифи на виробництво теплової енергії для ТОВ «ТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО МАЯК ЛТД».

 

9. Схвалити інвестиційні програми з розподілу електричної енергії на 2019 рік:

АТ «ХЕРСОНОБЛЕНЕРГО»;

КП «МЕМ».

 

10. Схвалити інвестиційні програми на 2019 рік:

ТОВ «КРАМАТОРСЬКТЕПЛОЕНЕРГО»;

КП «МІСЬКТЕПЛОВОДЕНЕРГІЯ»;

КП «ХАРКІВСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ».

 

11. Підписати Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, додаткові угоди до Договорів про субкредитування про використання Позики, що надається Україні Міжнародним банком реконструкції та розвитку № 8387-UA від 26 травня 2014 року (Угода про позику «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України») та № TF016327 від 26 травня 2014 року (діючим в якості виконавця від імені Фонду чистих технологій) (Угода про позику «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України»).

 

12. Затвердити реєстр нормативів перерахування коштів, що надходять як плата за теплову енергію та/або надані комунальні послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води від усіх категорій споживачів та як плата теплопостачальних організацій за вироблену теплогенеруючими організаціями теплову енергію,  на травень 2019 року.

 

13. Накласти штраф на ПАТ «ДНІПРОВСЬКИЙ МЕТАЛУРГІЙНИЙ КОМБІНАТ» за порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва теплової енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 26.04.2019).

 

14. Накласти штраф на ТОВ «РІВНЕТЕПЛОЕНЕРГО» за порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва теплової енергії, Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з транспортування теплової енергії та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання теплової енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 26.04.2019).

 

15. Накласти штраф на ТОВ «РІВНЕТЕПЛОЕНЕРГО» за порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 26.04.2019).

 

16. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЗАВОД «ГАЛИЧИНА» за порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії.

 

17. Накласти штраф на ПАТ «КРИВОРІЖГАЗ» за порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного газу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 26.04.2019).

 

18. Визнати усунутими АТ «УКРТРАНСГАЗ» порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з транспортування природного газу, затверджених постановою НКРЕКП від 16 лютого 2017 року № 201, визначені постановою НКРЕКП від 27 липня 2018 року № 788 «Про накладення штрафу на АТ «УКРТРАНСГАЗ» за порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з транспортування природного газу» (зі змінами) та прийняти постанову такого змісту: АТ «УКРТРАНСГАЗ» до 20 травня 2019 року привести свої дії у відповідність до вимог Кодексу ГТС, а саме пункту 21 глави 1 розділу ХІ Кодексу ГТС і абзацу 2 пункту 4 глави 1 розділу ХІІ Кодексу ГТС та абзацу першого пункту 2 глави 3 розділу IV Кодексу ГТС.

 

19. Застерегти ТОВ «РОЖНЯТІВНАФТА» щодо недопущення надалі порушень Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

 

20. Внести зміни до постанови НКРЕКП від 08 лютого 2019 року № 181 «Про накладення штрафу на КП «ТЕПЛОЕНЕРГО» за порушення Ліцензійних умов з виробництва, Ліцензійних умов з транспортування, Ліцензійних умов з постачання теплової енергії, необхідність усунення порушень та здійснення заходів державного регулювання».

 

21. Вимоги постанови НКРЕКП від 24 січня 2018 року № 57 «Про накладення штрафу на ПРАТ «КІРОВОРАДОБЛЕНЕРГО» за порушення Ліцензійних умов з передачі електричної енергії, Ліцензійних умов з постачання електричної енергії та невиконання рішення НКРЕКП» вважати такими, що виконані.

 

22. Вимоги постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 14 березня 2019 року № 340 «Про накладення штрафу на МПП «ЛАТЕКС» за порушення ліцензійних умов з виробництва електричної енергії та здійснення заходів державного регулювання» вважати такими, що виконані.

 

23. Схвалити та оприлюднити на офіційному веб-сайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проекти рішень, що мають ознаки регуляторних актів, – постанов НКРЕКП:

«Про затвердження Змін до Порядку формування інвестиційних програм ліцензіатів з передачі електричної енергії магістральними та міждержавними електричними мережами та з виробництва теплової та/або електричної енергії на атомних електростанціях, гідроелектростанціях та гідроакумулюючих електростанціях»;

«Про затвердження Змін до Порядку формування інвестиційних програм ліцензіатів з виробництва електричної та теплової енергії на теплоелектроцентралях та когенераційних установках».

 

24. Схвалити та оприлюднити на офіційному веб-сайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проект постанови НКРЕКП «Про схвалення Інвестиційної програми з розподілу електричної енергії ПАТ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» на 2019 рік».

 

25. Схвалити та оприлюднити на офіційному веб-сайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проект постанови НКРЕКП «Про схвалення Інвестиційної програми ПОЛТАВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ВИРОБНИЧОГО ПІДПРИЄМСТВА ТЕПЛОВОГО ГОСПОДАРСТВА «ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» на 2019 рік».

 

26. Схвалити та оприлюднити на офіційному веб-сайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проект постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 16 червня 2016 року № 1141» щодо встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення:

КП «ІРПІНЬВОДОКАНАЛ»;

КП «ВОДОКАНАЛ» МЕЛІТОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ;

КП «ТЕРНОПІЛЬВОДОКАНАЛ»;

ТОВ «ТАУН СЕРВІС»;

КП БРОВАРСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ «БРОВАРИТЕПЛОВОДОЕНЕРГІЯ»;

КП «БАХМУТ-ВОДА»;

МКП «ХМЕЛЬНИЦЬКВОДОКАНАЛ»;

МКП «ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА МІСТА ХЕРСОНА»;

КП «ЛУЦЬКВОДОКАНАЛ»;

КП ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ПОЛТАВАВОДОКАНАЛ»;

РІВНЕНСЬКОМУ ОБЛАСНОМУ ВИРОБНИЧОМУ КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА «РІВНЕОБЛВОДОКАНАЛ»;

КП «МІСЬКВОДОКАНАЛ» СУМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ.

 

27. Схвалити та оприлюднити на офіційному веб-сайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проект постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 26 листопада 2015 року № 2868» щодо встановлення тарифів на централізоване постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем):

РІВНЕНСЬКОМУ ОБЛАСНОМУ ВИРОБНИЧОМУ КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА «РІВНЕОБЛВОДОКАНАЛ»;

КП «МІСЬКВОДОКАНАЛ» СУМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ;

МКП «ХМЕЛЬНИЦЬКВОДОКАНАЛ»;

КП «ТЕРНОПІЛЬВОДОКАНАЛ»;

ТОВ «ТАУН СЕРВІС»;

КП «ІРПІНЬВОДОКАНАЛ»;

КП БРОВАРСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ «БРОВАРИТЕПЛОВОДОЕНЕРГІЯ»;

КП «ВОДОКАНАЛ» МЕЛІТОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ;

КП «БАХМУТ-ВОДА»;

МКП «ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА МІСТА ХЕРСОНА»;

КП «ЛУЦЬКВОДОКАНАЛ»;

КП ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ПОЛТАВАВОДОКАНАЛ».

 

28. Схвалити та оприлюднити на офіційному веб-сайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проекти постанов НКРЕКП:

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ГЕНЕРАЦІЯ ПЛЮС»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ГРІН ТЕК ПІВДЕНЬ»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ЗАХІД АГРОЕНЕРГОІНВЕСТ»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «СОНЯЧНА ГЕНЕРАЦІЯ»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «СФЕРА ТЕХНОЛОГІЙ»;

«Про встановлення надбавки до «зеленого» тарифу за дотримання рівня використання обладнання українського виробництва ТОВ «ЕНЕРДЖИ ВУД» (СЕС «Новокондакове»);

«Про встановлення надбавки до «зеленого» тарифу за дотримання рівня використання обладнання українського виробництва ТОВ «ВІТРЯНИЙ ПАРК ПРИЧОРНОМОРСЬКИЙ» (3 пусковий комплекс «Ольвійської» ВЕС)»;

«Про внесення змін до додатка до постанови НКРЕКП від 29.03.2019 № 444» (у частині встановлення «зеленого» тарифу та надбавки до «зеленого» тарифу ТОВ «ЕНЕРДЖИ ВУД» (СЕС «Новокондакове»), ТОВ «ГРІН ЕНЕРГО» (2 черга СЕС Дніпропетровська обл., Магдалинівський р-н, на території Заплавської сільської ради), ТОВ «ГЕНЕРАЦІЯ ПЛЮС» (1 черга СЕС Вінницька обл., Ямпільський р-н, на території Дзигівської сільської ради), ТОВ «ГРІН ТЕК ПІВДЕНЬ» (СЕС Миколаївська обл., Новобузький р-н, у межах території Новобузької міської ради), ТОВ «ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ «СОНЯЧНЕ ПОЛЕ» (СЕС «Семенівка»), ТОВ «ЗАХІД АГРОЕНЕРГОІНВЕСТ» (СЕС Тернопільська обл., Теребовлянський р-н, с. Соколів), ТОВ «С-КАПІТЕЛЬ» (1черга СЕС «Монастирчани 3»), ТОВ «СОНЯЧНА ГЕНЕРАЦІЯ» (CЕС Чернігівська обл., м. Прилуки, вул. Незалежності, буд. 61), ТОВ «СФЕРА ТЕХНОЛОГІЙ» (СЕС «Вишнівчик»), ТОВ «ВІТРЯНИЙ ПАРК ПРИЧОРНОМОРСЬКИЙ» (3 пусковий комплекс «Ольвійської» ВЕС).

 

29. Прийняти постанови НКРЕКП:

«Про врахування суми компенсації втрат (дотаційних сертифікатів) постачальників універсальних послуг у травні 2019 року»;

«Про затвердження Методики формування цін на допоміжні послуги»;

«Про затвердження Методичних рекомендацій щодо здійснення тестових операцій на ринку електричної енергії»;

«Про затвердження нормативно-правових актів, що регулюють діяльність гарантованого покупця та купівлю електричної енергії за «зеленим» тарифом»;

«Про затвердження Порядку опублікування інформації про частку кожного джерела енергії використаного для виробництва електричної енергії та вплив на навколишнє природне середовище, спричинений виробництвом електричної енергії».

 

30. Прийняти постанови НКРЕКП:

«Про встановлення «зеленого» тарифу ПП «НАЦПРОД»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «СОЛЕН ЕНЕРДЖІ»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ШИРОКЕ СОЛАР ПАРК»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ЕЛЕКТРОСОЛАР»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ПІДСТЕПНЕ СОНЦЕ»;

«Про внесення змін до додатка до постанови НКРЕКП від 29.03.2019 № 444» (у частині встановлення «зеленого» тарифу ПП «НАЦПРОД» (СЕС «ПП НАЦПРОД»), ТОВ «СОЛЕН ЕНЕРДЖІ» (СЕС Запорізька обл., м. Запоріжжя, вул. Оріхівське шосе), ТОВ «ШИРОКЕ СОЛАР ПАРК» (СЕС «ШИРОКЕ СОЛАР ПАРК»), ТОВ «ЕЛЕКТРОСОЛАР» (СЕС Вінницька обл., Бершадський р-н, с. Велика Киріївка, вул. Зарічна, 88-г), ТОВ «ПІДСТЕПНЕ СОНЦЕ» (СЕС Херсонська обл., Цюрупинський р-н, Підстепненська с/р), ТОВ «БІОЕНЕРГОПРОДУКТ» (5 черга 1 пусковий комплекс вітро- та геліоелектростанції Тернопільська обл., Бережанський р-н, с. Куряни, вул. Бережанка, 57).

 

31. Внести зміни до кошторису ДП «Енергоринок» на 2019 рік.

 

32. Внести зміни до постанови НКРЕКП від 30 січня 2019 року № 113 «Про алгоритм розподілу коштів».

 

За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами, оприлюднені на офіційному веб-сайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux