Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
25 січня 2022 року відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 25 січня 2022 року о 13:14

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 25 січня 2022 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання на якому були ухвалені рішення:

1. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу:

1) ТОВ «ІНКОР ЕНЕРГО ТРЕЙД»;

2) ТОВ «СНІП УКРАЇНИ».

2. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії:

1) ТОВ «ДТЕК ТИЛІГУЛЬСЬКА ВЕС»;

2) ТОВ «СТРАТІС ЕНЕРДЖІ».

3. Видати ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЦЕНТР ЕНЕРГО ПОСТАЧ» ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу.

4. Видати ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЛНГ ЕНЕРГІЯ» ліцензію на право провадження господарської діяльності з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності).

5. Відмовити у видачі ліцензій на право провадження господарської діяльності з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності):

1) ТОВ «МГ БІЗНЕС ГРУП»;

2) ТОВ «СОЛАР ЕЛЕКТРІК».

6. Відмовити ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ПОЛТАВСЬКИЙ ГІРНИЧО-ЗБАГАЧУВАЛЬНИЙ КОМБІНАТ» у видачі ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії у зв’язку з невідповідністю здобувача ліцензії ліцензійним умовам, встановленим для провадження виду господарської діяльності, зазначеного в заяві про отримання ліцензії.

7. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Кодексу систем розподілу» (щодо особливостей приєднання багатоквартирних житлових будинків).

8. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення зміни до постанови НКРЕКП від 15 грудня 2016 року № 2267» (щодо зміни тарифу на виробництво теплової енергії ПАТ «ЗМК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ»).

9. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про встановлення тарифу на виробництво теплової енергії ТОВ «ЧЕРНІГІВСЬКА ГЕНЕРУЮЧА КОМПАНІЯ» (встановлення ТОВ «ЧЕРНІГІВСЬКА ГЕНЕРУЮЧА КОМПАНІЯ» тарифу на виробництво теплової енергії, що виробляється на когенераційних установках з використанням альтернативних джерел енергії).

10. Прийняти постанови НКРЕКП:

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «АВТОЛОГІСТИК»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ДТЕК ТИЛІГУЛЬСЬКА ВІТРОЕЛЕКТРОСТАНЦІЯ»;

«Про внесення змін до додатка до постанови НКРЕКП від 30 грудня 2021 року № 3024» (у частині встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ВИНСОЛАР» (ІІ черга СЕС Хмельницька обл., Ярмолинецький р-н, с/р Баламутівська, кадастровий номер земельної ділянки 6825882600:03:012:0081), ТОВ «АВТОЛОГІСТИК» (СЕС Запорізька обл., Запорізький р-н, Запорізька територіальна громада, м. Запоріжжя, вул. Виробнича, 2г), ФОП СИРОЇЖКУ ОЛЕКСІЮ ПЕТРОВИЧУ (СЕС «Копистин-2»), ТОВ «ДТЕК ТИЛІГУЛЬСЬКА ВІТРОЕЛЕКТРОСТАНЦІЯ» (ВЕС 1 черга 1 пусковий комплекс вітроелектроустановка 312)).

11. Накласти штраф на ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ПІДПРИЄМСТВО З ЕКСПЛУАТАЦІЇ ЕЛЕКТРИЧНИХ МЕРЕЖ «ЦЕНТРАЛЬНА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 25.01.2022).

12. Накласти штраф на АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «УКРАЇНСЬКА ЗАЛІЗНИЦЯ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 25.01.2022).

13. Накласти штраф на АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «УКРАЇНСЬКА ЗАЛІЗНИЦЯ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 25.01.2022).

14. Накласти штраф на АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 25.01.2022).

15. Накласти штраф на АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 25.01.2022).

16. Накласти штраф на ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» за порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 25.01.2022).

17. Накласти штраф на ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 25.01.2022).

18. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КАСТУМ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 25.01.2022).

19. Накласти штраф на ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «МИКОЛАЇВСЬКА ТЕПЛОЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛЬ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 25.01.2022).

20. Застерегти ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «МИКОЛАЇВСЬКА ТЕПЛОЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛЬ» щодо недопущення надалі порушення вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії та Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу.

21. Накласти штраф на ПРАТ «МИКОЛАЇВСЬКА ТЕПЛОЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛЬ» за порушення Ліцензійних умов з виробництва теплової енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 25.01.2022).

22. Прийняти рішення про порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного газу:

1) АТ «ДНІПРОПЕТРОВСЬКГАЗ»;

2) АТ «ДНІПРОПЕТРОВСЬКГАЗ»;

3) АТ «ЖИТОМИРГАЗ»;

4) АТ «ХАРКІВМІСЬКГАЗ»;

5) АТ «ХАРКІВМІСЬКГАЗ».

23. Анулювати ТОВ «УКРГАЗПРОМПОСТАЧ» ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

24. Анулювати ТОВ «ДК «ЕНЕРДЖІ» ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

25. Накласти штраф на КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ОБЛВОДОКАНАЛ» ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

26. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 16 грудня 2020 року № 2423 «Про накладення штрафу на КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ОБЛВОДОКАНАЛ» ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ за невиконання постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 11 вересня 2018 року № 972 та здійснення заходів державного регулювання».

27. Провести позапланову виїзну перевірку АТ «УКРЗАЛІЗНИЦЯ» у сфері централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (перевірка виконання рішень НКРЕКП).

28. Розстрочити сплату штрафу, накладеного на ТОВ «ОПЕРАТОР ГАЗУ» постановою НКРЕКП від 22 грудня 2021 року № 2967.

29. Розстрочити сплату штрафу, накладеного на ТОВ «ГП ТРЕЙД» постановою НКРЕКП від 17 грудня 2021 року № 2655.

30. Збільшити строки проведення планових перевірок ТОВ «НОВА-ЕНЕРГЕТИЧНА-КОМПАНІЯ» з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності) та з постачання електричної енергії споживачу.

31. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «НОВА-ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ» з постачання природного газу.

32. Збільшити строк проведення позапланової виїзної перевірки ТОВ «НОВА-ЕНЕРГЕТИЧНА-КОМПАНІЯ» з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності).

33. Збільшити строк проведення позапланових виїзних перевірок ПРАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» з розподілу електричної енергії.

34. Унести зміни до кошторису ДП «ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ» на 2021 рік, затвердженого постановою НКРЕКП від 16 грудня 2020 року № 2493.

35. Унести зміни до кошторису ДП «ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ» на 2022 рік, затвердженого постановою НКРЕКП від 29 грудня 2021 року № 2971.

36. Затвердити розмір вартості послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, наданої постачальниками універсальних послуг у грудні 2021 року.

37. Унести зміни до постанов НКРЕКП:

від 08.04.2020 № 766 «Про дії учасників ринку електричної енергії у період дії карантину та обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)»;

від 01.12.2021 № 2452 «Про погодження структури розподілу пропускної спроможності на 2022 рік».

За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux