Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
23 листопада будуть проведені громадські слухання «Внесення змін до Правил користування електричною енергією для населення»
Опубліковано 05 листопада 2015 року о 15:34



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

 

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про проведення консультацій з громадськістю - громадських слухань на тему: «Внесення змін до Правил користування електричною енергією для населення»

 

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє про проведення громадських слухань на тему: «Внесення змін до Правил користування електричною енергією для населення».

 

З метою удосконалення механізму державного регулювання діяльності суб’єктів природних монополій, забезпечення захисту прав споживачів та забезпечення балансу інтересів енергопостачальників та населення було розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Правил користування електричною енергією для населення».

 

Альтернативними варіантами рішення питання є схвалення громадськістю проекту постанови без зауважень або схвалення проекту постанови з урахуванням отриманих пропозицій та зауважень.

 

Правила користування електричною енергією для населення зачіпають інтереси всіх громадян України - споживачів електричної енергії та суб’єктів господарювання, які є постачальниками електричної енергії за регульованим тарифом.

 

Наслідками приведення в життя рішення для різних соціальних груп населення та заінтересованих сторін є:

 

- сприяння підвищенню ефективності державного регулювання діяльності суб’єктів природних монополій шляхом удосконалення нормативно-правової бази, яка регулює процеси взаємовідносин між суб’єктами на роздрібному ринку електричної енергії;

 

- вдосконалення правових засад для забезпечення захисту прав та інтересів споживачів електричної енергії;

 

- збереження цілісності та забезпечення надійного і ефективного функціонування об'єднаної енергетичної системи України;

 

- сприяння розвитку конкурентних відносин на ринку електричної енергії;

 

- забезпечення стабільного фінансового стану електроенергетики;

 

- забезпечення відповідальності енергопостачальників і споживачів, яке сприятиме стимулюванню приватних домогосподарств до запровадження енергоефективних технологій виробництва електричної енергії не лише з енергії сонячного випромінювання, а й енергії вітру, що, у свою чергу, дозволить уникнути суперечностей у регулюванні відносин на ринку електричної енергії.

 

Ознайомитись з проектом постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Правил користування електричною енергією для населення» можна на офіційному веб-сайті НКРЕКП (див. тут).

 

Строк подання письмових пропозицій та зауважень до проекту від фізичних та юридичних осіб і їх об’єднань до 18.11.2015 за формою:

 

ПІБ громадянина/назва організації (установи)

Адреса ,тел./факс/ e-mail

Редакція ПКЕЕН

Зміни, що пропонуються

Обґрунтування

 

 

 

 

Пропозиції приймаються в письмовому вигляді за адресою: 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19, або на електронну адресу: Osovik@nerc.gov.ua.

 

Консультації з питання, що винесено на публічне громадське обговорення, надаються за телефоном: (044) 204-48-69.

 

Відповідальна особа - Осовик Ірина Анатоліївна, начальник відділу методологічного забезпечення захисту прав споживачів департаменту роздрібних ринків.

 

Публічне громадське обговорення проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Правил користування електричною енергією для населення» відбудеться 23.11.2015 о 09:00 у приміщенні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, за адресою: м. Київ, вул. Смоленська, 19.

 

Реєстрація учасників буде проходити з 08:30 до 08:55.

 

Всі бажаючи висловити свою думку під час проведення громадських слухань, з метою включення до порядку денного, мають зареєструватися, надіславши на електронну адресу свої данні (ПІБ, назва організації, телефон тощо) та надати основні тези своїх виступів. Тривалість доповіді має не перевищувати 5 хвилин.

 

На громадські слухання запрошуються усі бажаючі, а також представники засобів масової інформації.

 

Інформацію щодо результатів публічного громадського обговорення буде оприлюднено на офіційному веб-сайті НКРЕКП не пізніше, ніж через два тижні після його проведення.

 

05.11.2015


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux