Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
17 грудня 2021 року відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 17 грудня 2021 року о 21:33

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 17 грудня 2021 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання на якому були ухвалені рішення:

1. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії:

1) ТОВ «КЛАРС «ДАЛІМ»;

2) ТОВ «ПІВІ-ДИМЕР»;

3) ТОВ «САНВІН 22».

2. Унести зміни до встановленої потужності електрогенеруючого обладнання ліцензіатам з виробництва електричної енергії:

1) ТОВ «ЕНЕРГОІНВЕСТ»;

2) ТОВ «ЄДИНИЙ ЕНЕРГОСТАНДАРТ».

3. Анулювати ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЄВРО-РЕКОНСТРУКЦІЯ» на підставі заяви ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу.

4. Видати ТОВ «ЕВЕРЕСТ ЕНЕРДЖІ» ліцензію на право провадження господарської діяльності з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності).

5. Видати ТОВ «СОЛІПАУЕР ТРЕЙДІНГ» ліцензію на право провадження господарської діяльності з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності).

6. Уточнити місце провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії ТОВ «ДТЕК ВИСОКОВОЛЬТНІ МЕРЕЖІ».

7. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 27 грудня 2017 року № 1439 (зміна найменування).

8. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 11 серпня 2021 року № 1302 (зміна найменування).

9. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення зміни до Порядку ліцензування видів господарської діяльності, державне регулювання яких здійснюється Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг».

10. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 24 березня 2021 року № 510» щодо внесення змін до Інвестиційної програми НЕК «УКРЕНЕРГО» на 2021 рік.

11. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення Інвестиційної програми ТОВ «НАФТОГАЗ ТЕПЛО» на 2022 рік».

12. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 30 листопада 2020 року № 2243» щодо зміни тарифів на виробництво теплової енергії КП «ПІВДЕННО-ЗАХІДНІ ТЕПЛОМЕРЕЖІ».

13. Прийняти постанову, якою схвалити Угоду про передачу коштів позики між Міністерством фінансів України, Міністерством розвитку громад та територій, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Маріупольською міською радою та Комунальним підприємством «МАРІУПОЛЬВОДОКАНАЛ».

14. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкти постанов НКРЕКП про схвалення інвестиційних програм на 2022 рік:

1) КП «БЕРДЯНСЬКВОДОКАНАЛ» БЕРДЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ;

2) КП «ВІННИЦЯОБЛВОДОКАНАЛ»;

3) КП «ЧЕРНІГІВВОДОКАНАЛ» ЧЕРНІГІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ.

15. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до Методики розрахунку тарифу на послуги постачальника «останньої надії».

16. Прийняти постанову НКРЕКП «Про відмову у включенні АТ «ВІННИЦЯГАЗ» до Реєстру підприємств, які беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості суб’єктів ринку природного газу».

17. Прийняти постанову НКРЕКП «Про відмову у включенні АТ «ВОЛИНЬГАЗ» до Реєстру підприємств, які беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості суб’єктів ринку природного газу».

18. Прийняти постанову НКРЕКП «Про відмову у включенні АТ «ДНІПРОПЕТРОВСЬКГАЗ» до Реєстру підприємств, які беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості суб’єктів ринку природного газу».

19. Прийняти постанову НКРЕКП «Про відмову у включенні АТ «ЗАПОРІЖГАЗ» до Реєстру підприємств, які беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості суб’єктів ринку природного газу».

20. Прийняти постанову НКРЕКП «Про відмову у включенні АТ «ЛУГАНСЬКГАЗ» до Реєстру підприємств, які беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості суб’єктів ринку природного газу».

21. Прийняти постанови НКРЕКП:

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ЕКО-ЕНЕРДЖІ 3»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ЕСО ТЕАМ»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «УКРАЇНСЬКА МОЛОЧНА КОМПАНІЯ»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТЗОВ «ЗАХІДГІДРОЕНЕРГО»;

«Про встановлення надбавки до «зеленого» тарифу за дотримання рівня використання обладнання українського виробництва ТЗОВ «ЗАХІДГІДРОЕНЕРГО» (ГЕС Тернопільська обл., Тернопільський р-н, Білецька територіальна громада, с. Івачів Горішній, вул. Незалежності, 14 а)»;

«Про внесення змін до додатка до постанови НКРЕКП від 29 вересня 2021 року № 1661» (у частині встановлення «зеленого» тарифу та надбавки до «зеленого» тарифу ТОВ «ЕКО-ЕНЕРДЖІ 3» (CЕС Київська обл., Білоцерківський р-н, Маловільшанська територіальна громада, с. Чупира (кадастровий номер земельної ділянки 3220489200:02:012:0013), ТОВ «ЛАЙФ ЕНЕРДЖІ» (СЕС Черкаська обл., Черкаський р-н, Литвинецька с/р (за межами населеного пункту) з кадастровим номером земельної ділянки 7122084300:01:001:2506), ТОВ «ЕСО ТЕАМ» (СЕС Івано-Франківська обл., Надвірнянський р-н, Ворохтянська територіальна громада, смт Ворохта, вул. Данила Галицького, буд. 119/5), ТОВ «МІЖНАРОДНИЙ ЦЕНТР ГАЗОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ» (біогазова електростанція Хмельницька обл., м. Кам’янець-Подільський, вул. Нігинське шосе, 2ж), ТОВ «УКРАЇНСЬКА МОЛОЧНА КОМПАНІЯ» (біогазовий комплекс з переробки біомаси (органічних відходів та залишків сільського господарства (рослинництва і тваринництва)) в біогаз для виробництва електричної енергії Київська обл., у межах Великокрупільської с/р (земельна ділянка з кадастровим номером 3221981000:04:010:0005)), ТЗОВ «ЗАХІДГІДРОЕНЕРГО» (ГЕС Тернопільська обл., Тернопільський р-н, Білецька територіальна громада, с. Івачів Горішній, вул. Незалежності, 14 а)).

22. Застерегти ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ» щодо недопущення надалі порушень вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушень Ліцензійних умов зі здійснення функцій гарантованого покупця.

23. Накласти штраф на ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «РІВНЕОБЛЕНЕРГО» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 17.12.2021).

24. Накласти штраф на АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «МИКОЛАЇВОБЛЕНЕРГО» за порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 17.12.2021).

25. Накласти штраф на ТОВ «НИВА СОЛАР» за порушення вимог нормативноправових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії та Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 17.12.2021).

26. Накласти штраф на АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО» за порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії.

27. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ТІС ЕКО» за порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 17.12.2021).

28. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ІНТЕРЕНЕРДЖІ» за порушення вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії та Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 17.12.2021).

29. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КВАЛІТЕТ-ПЛЮС» за порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 17.12.2021).

30. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «НП-ЕНЕРДЖІ» за порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 17.12.2021).

31. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЕНЕРА ВІННИЦЯ» за недотримання вимог нормативно-правових актів що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу.

32. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ОДЕСЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу.

33. Прийняти рішення про недотримання вимог законодавства, що регулює функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу і Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності) для:

1) ТОВ «Асканія Енерджі»;

2) ТОВ «ГЛОБАЛ ПАВЕР ТРЕЙД»;

3) ТОВ «Енера»;

4) ТОВ «АГРОАкваресурс»;

5) ТОВ «Енерготрейдер»;

6) ТОВ «Мегатрейдінг»;

7) ТОВ «Трескон»;

8) ТОВ «КПФ-Біоенерджі»;

9) ПРАТ «Синтез Ойл»;

10) ТОВ «Євро Трейд енерджі»;

11) ТОВ «Інгулецький ППК»;

12) ТОВ «ГК «Нафтогаз України»;

13) ТОВ «Енергопостачальник».

34. Накласти штраф на ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО ПО ГАЗОПОСТАЧАННЮ ТА ГАЗИФІКАЦІЇ «КОРОСТИШІВГАЗ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного газу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 17.12.2021).

35. Накласти штраф на ТОВ «ОДЕСАГАЗ-ПОСТАЧАННЯ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 17.12.2021).

36. Накласти штрафи за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного газу:

1) АТ «КИЇВОБЛГАЗ»;

2) АТ «КИЇВОБЛГАЗ».

37. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ФІРМА «ТЕХНОВА» за порушення Ліцензійних умов з виробництва теплової енергії.

38. Анулювати ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «Ю ЕНЕРДЖІ ТРЕЙД» ліцензію на право провадження господарської діяльності з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності).

39. Анулювати ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КИЇВЕНЕРГОБУД» ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу.

40. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 18 серпня 2021 року № 1359 («Про накладення штрафу на ДПЕМ ПРАТ «АТОМСЕРВІС» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії та здійснення заходів державного регулювання»).

41. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 10 листопада 2021 року № 2150 («Про проведення позапланової невиїзної перевірки ТОВ «УТЕК»).

42. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 11 вересня 2018 року № 974 «Про накладення штрафу на РІВНЕНСЬКЕ ОБЛАСНЕ ВИРОБНИЧЕ КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА «РІВНЕОБЛВОДОКАНАЛ» за порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення, здійснення заходів державного регулювання».

43. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 07 квітня 2021 року № 606 «Про застереження щодо недопущення надалі КОМУНАЛЬНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ «МІСЬКВОДОКАНАЛ» СУМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ порушення законодавства у сфері централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, здійснення заходів державного регулювання».

44. Провести позапланові виїзні перевірки у нафтогазовому комплексі:

1) АТ «КИЇВОБЛГАЗ»;

2) АТ «ЛЬВІВГАЗ».

45. Провести позапланову виїзну перевірку АТ «НАК «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ» у нафтогазовому комплексі.

46. Провести позапланові виїзні перевірки у сфері електроенергетики:

1) ДП «ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ» (за зверненнями споживачів);

2) КП «КАМ'ЯНСЬКИЙ ВОДОКАНАЛ» ДОР» (за заявою ліцензіата);

3) КП «УЖКГ» (за заявою ліцензіата);

4) ПрАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» (за зверненнями споживачів);

5) ТОВ «ЛЕОПОЛІСЕНЕРДЖІ» (за заявою ліцензіата).

47. Провести позапланову невиїзну перевірку ТОВ «КИЇВСЬКА ЕНЕРГОСЕРВІСНА КОМПАНІЯ».

48. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «ЛЬВІВГАЗ ЗБУТ».

49. Прийняти постанову HKPEKП «Про затвердження Змін до постанови НКРЕКП від 29 березня 2019 року № 450».

50. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до Порядку контролю за дотриманням ліцензіатами, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, законодавства у відповідних сферах та ліцензійних умов».

51. Погодити зміни до Програми відповідності ПАТ «Запоріжжяобленерго».

52. Прийняти постанову НКРЕКП «Про погодження Змін до Тимчасового порядку придбання допоміжної послуги для забезпечення регулювання частоти та активної потужності в ОЕС України, а саме забезпечення резервів заміщення (третинне регулювання)» та внести зміни до постанови НКРЕКП від 08.04.2020 № 766 «Про дії учасників ринку електричної енергії у період дії карантину та обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux