Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
16 вересня відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 16 вересня 2020 року о 11:01



Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 16 вересня 2020 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання, на якому були ухвалені рішення:

 

1. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу:

ТОВ «БІЗНЕС АЛЬЯНС-ГРУПП»;

ТОВ «ІТ ТЕХНОСЕРВІС»;

ТОВ «РЕСУРС-СЕРВІС КМ»;

ТОВ «СП «КОНСТІЛ»;

ТОВ «ТД «ГАЗТРІМ».

 

2. Видати ТОВ «СОЛАРФІЛД-1» ліцензію на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії.

 

3. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу:

ТОВ «АЗОВЕНЕРГОПРОЕКТ»;

ТОВ «БІЗНЕС АЛЬЯНС-ГРУП»;

ТОВ «ЕЛЕКТРОАТОМ»;

ТОВ «ЕНЕРГО ХОЛД»;

ТОВ «ЄВРО ЕНЕРДЖІ ПЛЮС».

 

4. Внести зміни до постанов НКРЕКП від 22 квітня 2020 року № 838 та № 839 (зміна найменування).

 

5. Анулювати ліцензію ТОВ «ЕФ ЕНД ЕМ УКРАЇНА» на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу.

 

6. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкти постанов НКРЕКП щодо схвалення планів розвитку систем розподілу на 2021 – 2025 роки:

АТ «ДТЕК ДОНЕЦЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ»;

ПРАТ «ДТЕК ПЕМ-ЕНЕРГОВУГІЛЛЯ»;

ТОВ «ДТЕК ВИСОКОВОЛЬТНІ МЕРЕЖІ»;

АТ «СУМИОБЛЕНЕРГО»;

АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО».

 

7. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкти постанов НКРЕКП про схвалення змін до інвестиційних програм з розподілу електричної енергії на 2020 рік:

АТ «ОДЕСАОБЛЕНЕРГО»;

АТ «ХМЕЛЬНИЦЬКОБЛЕНЕРГО».

 

8. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до додатка 7 до Кодексу системи передачі»

 

9. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 17 січня 2020 року № 181» щодо внесення змін до Інвестиційної програми ПРАТ «ЗАКАРПАТТЯОБЛЕНЕРГО» на 2020 рік.

 

10. Прийняти постанови НКРЕКП:

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «АСТРИДА СОЛАР»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «СОЛАРФІЛД-1»;

«Про внесення змін до додатка до постанови НКРЕКП від 01.08.2020 № 1497» (у частині встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «АСТРИДА   СОЛАР» (СЕС «Златопільська 2»), СТОВ «ЗОРЯ» (СЕС «Зоря-2»), ТОВ «СОЛАРФІЛД-1» (СЕС сонячна електростанція № 1 на території Межівської селищної ради за межами смт Межова Межівського району Дніпропетровської області (кадастровий номер земельної ділянки 1222655100:03:002:1012)), ТОВ «АЛВІ СОЛАР» (СЕС Запорізька обл., Чернігівський р-н, с. Нижній Токмак, вул. Залізнична, 3 (літ. Ж), (СЕС Запорізька обл., Мелітопольський р-н, с. Обільне, вул. Аграрна, буд. 14 (літ. М-1)).

 

11. Збільшити строк проведення позапланової виїзної перевірки ТОВ «ЧЕРКАСИЕНЕРГОЗБУТ».

 

12. Провести позапланові виїзні перевірки:

ПРАТ «КІРОВОГРАДОБЛЕНЕРГО»;

ТОВ «КИЇВСЬКІ ЕНЕРГЕТИЧНІ ПОСЛУГИ».

 

13. Накласти штраф на АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» за порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію див. у матеріалах до засідання від 16.09.2020).

 

14. Внести зміни до постанови НКРЕКП від 15 липня 2020 року № 1418 «Про накладення штрафу на АТ «ЖИТОМИРОБЛЕНЕРГО» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії та здійснення заходів державного регулювання».

 

15. Анулювати ліцензію ПП «ГАРАНТ ЕНЕРГО М» з виробництва електричної енергії.

 

16. Анулювати ліцензію ПП «ГАРАНТ ЕНЕРГО М»  з виробництва теплової енергії.

 

17. Внести зміну до постанови НКРЕКП від 06 грудня 2019 року № 2639 «Про накладення штрафу на КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ЖИТОМИРВОДОКАНАЛ» ЖИТОМИРСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ за порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, здійснення заходів державного регулювання».

 

18. Накласти штраф на  ПАТ «Донецькоблгаз» за порушення законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного газу (більш детальну інформацію див. у матеріалах до засідання від 16.09.2020).

 

19. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення змін до додатка Порядку визначення регуляторної бази активів суб’єктів природних монополій у сфері електроенергетики».

 

20. Перенести розгляд питання про прийняття постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Порядку формування тарифу на послуги з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління».

 

21. Перенести розгляд питання про встановлення для оператора системи передачі та операторів систем розподілу граничної нижньої межі обов’язкової купівлі електричної енергії на ринку «на добу наперед».

 

22. Затвердити зміни до Переліку поточних рахунків із спеціальним режимом використання електропостачальників, оператора системи передачі та оператора ринку.

 

23. .Перенести розгляд питання про прийняття постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Правил ринку».

 

24. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Правил ринку та Методики формування цін на допоміжні послуги».

 

25. Затвердити зміни до деяких постанов НКРЕКП щодо коригування розміру вартості послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, наданої постачальниками універсальних послуг.

 

26. Прийняти постанову НКРЕКП «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання, послугу з постачання теплової енергії та послугу з постачання гарячої води КП «МІСЬКТЕПЛОВОДЕНЕРГІЯ».

 

За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами, оприлюднені на офіційному веб-сайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux