Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
16 листопада 2022 року відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 16 листопада 2022 року о 13:53

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 16 листопада 2022 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання на якому були ухвалені рішення:

1. Видати ТОВ «ОТ» ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

2. Видати МКП «ХМЕЛЬНИЦЬКТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» ліцензію на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії.

3. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу:

1) ТОВ «ВАМ ЕНЕРДЖИ»;

2) ТОВ «ЕНЕРГЕТИК ЮА»;

3) ТОВ «КЕТ»;

4) ТОВ «ОТ».

Рішення не прийняте про видачу ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу для ТОВ «УКРТРЕЙД КОМПАНІ ЛТД».

4. Видати ТОВ «ЕЛЕКТРОТОРГ СІСТЕМ» ліцензію на право провадження господарської діяльності з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності).

5. Перенести розгляд питання про розгляд питання щодо видачі ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії ТОВ «ЮНІВЕРСАЛ ІНЖИНІРИНГ».

6. Зупинити ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ВОЛИНЬЕЛЕКТРОЗБУТ» дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу, на підставі заяви ліцензіата строком до 15 травня 2023 року (включно).

7. Перенести розгляд питання про прийняття постанови НКРЕКП «Про схвалення змін до Інвестиційної програми ВАТ «ТЕРНОПІЛЬОБЛЕНЕРГО» на 2022 рік».

8. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкти постанов НКРЕКП про схвалення змін до інвестиційних програм на 2022 рік:

1) АТ «МИКОЛАЇВОБЛЕНЕРГО»;

2) АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО».

9. Перенести розгляд питання про схвалення проєкту постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 10 грудня 2021 року № 2500» щодо внесення змін до Інвестиційної програми АТ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» на 2022 рік.

10. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкти постанов НКРЕКП про затвердження змін до планів розвитку газорозподільних систем на 2022 – 2031 роки газорозподільчих підприємств:

1) АТ «ВОЛИНЬГАЗ»;

2) АТ «ДНІПРОГАЗ»;

3) АТ «ДНІПРОПЕТРОВСЬКГАЗ»;

4) ПРАТ «КРЕМЕНЧУКГАЗ»;

5) АТ «ОДЕСАГАЗ».

11. Прийняти постанови НКРЕКП про затвердження змін до планів розвитку газорозподільних систем на 2022 – 2031 роки газорозподільчих підприємств:

1) АТ «ЗАКАРПАТГАЗ»;

2) АТ «ЛУБНИГАЗ».

12. Прийняти постанови НКРЕКП про включення АТ «ВІННИЦЯГАЗ», АТ «ЗАКАРПАТГАЗ», АТ «КИЇВОБЛГАЗ», АТ «РІВНЕГАЗ», АТ «СУМИГАЗ», АТ «ТИСМЕНИЦЯГАЗ», АТ «ХАРКІВГАЗ», АТ «ХАРКІВМІСЬКГАЗ», АТ «ХМЕЛЬНИЦЬКГАЗ», АТ «ЧЕРНІВЦІГАЗ», АТ«ЧЕРНІГІВГАЗ», ТОВ «ОДЕСАГАЗ-ПОСТАЧАННЯ» до Реєстру підприємств, які беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості суб’єктів ринку природного газу.

13. Накласти штраф на КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ВІННИЦЯОБЛВОДОКАНАЛ» за недотримання вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення» (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 16.11.2022).

14. Накласти штраф на МІСЬКЕ КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ХМЕЛЬНИЦЬКВОДОКАНАЛ» за недотримання вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 16.11.2022).

15. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ІНФОКС» за недотримання вимог Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 16.11.2022).

16. Накласти штраф на КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ЧЕРНІВЦІВОДОКАНАЛ» за недотримання вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 16.11.2022).

17. Перенести розгляд питання про недотримання ДЕРЖАВНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ «ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ» вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов зі здійснення функцій гарантованого покупця.

18. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЧЕРКАСИЕНЕРГОЗБУТ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 16.11.2022).

19. Застерегти ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ХЕРСОНСЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу.

20. Застерегти ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГАЗОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 16.11.2022).

21. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГАЗОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ» за недотримання вимог законодавства та Ліцензійних умов з постачання природного газу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 16.11.2022).

22. Застерегти ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу.

23. Застерегти ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ» щодо недопущення надалі порушень Ліцензійних умов з постачання природного газу.

24. Провести позапланові невиїзні перевірки (за зверненням НЕК «УКРЕНЕРГО»):

1) АТ «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО»;

2) АТ «ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО»;

3) АТ «ДТЕК ДНІПРОВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ»;

4) ПАТ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО»;

5) ПРАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ»;

6) ПрАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ»;

7) ПАТ «ЗАПОРІЖЖЯОБЛЕНЕРГО»;

8) АТ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ»;

9) ДП «РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРИЧНІ МЕРЕЖІ»;

10) ТОВ «ДТЕК СХІДЕНЕРГО».

25. Провести позапланову невиїзну перевірку ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ».

26. Збільшити строк проведення планової перевірки АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «УКРТРАНСГАЗ» з виробництва електричної енергії.

27. Збільшити строк проведення планової перевірки АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «УКРТРАНСГАЗ» із зберігання (закачування, відбору) природного газу.

28. Збільшити строк проведення планової перевірки ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «УКРГІДРОЕНЕРГО» з виробництва електричної енергії.

29. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО МАЯК ЛТД» з постачання електричної енергії споживачу.

30. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО МАЯК ЛТД» з виробництва теплової енергії.

31. Унести зміни до Переліку поточних рахунків із спеціальним режимом використання електропостачальників, оператора системи передачі та оператора ринку, затвердженого постановою НКРЕКП від 27 червня 2019 року № 1247.

32. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до деяких постанов Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг».

33. Прийняти постанову НКРЕКП «Про погодження Змін до Тимчасового порядку придбання допоміжної послуги для забезпечення регулювання частоти та активної потужності в ОЕС України, а саме забезпечення резервів заміщення (третинне регулювання)».

34. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 17 листопада 2021 року № 2236, згідно з якими погодити розраховані АТ «Оператор ринку»:

- фіксований платіж за користування програмним забезпеченням оператора ринку у розмірі 3 359,51 грн (без ПДВ);

- тариф на здійснення операцій купівлі-продажу на РДН/ВДР у розмірі 8,89 грн/МВт*год (без ПДВ).

35. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 05 липня 2022 року № 690» щодо подовження термінів виконання інвестиційних та ремонтних програм на 2022 рік.

36. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 29 грудня 2021 року № 2979» щодо схвалення Інвестиційної програми ТОВ «ЄВРО-РЕКОНСТРУКЦІЯ» на 2022 рік.

37. Перенести розгляд питання про прийняття постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Регламенту Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» (перенесено з 10.11.2022).

38. Видати ТОВ «АТЛАС РЕНЬЮЕБЛ ЕНЕРДЖИ» ліцензію на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії (перенесено з 10.11.2022).

За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами та розпорядженнями, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux