Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
16 червня відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 16 червня 2021 року о 11:49

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 16 червня 2021 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання, на якому були ухвалені рішення:

1. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу:

1) ТОВ «ЕЛЕКТРОГАЗ РІТЕЙЛЕР»;

2) ТОВ «ЦГСУ».

2. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії:

1) ТОВ «БРАТСЬКЕ СЕС 2»;

2) ТОВ «КЛАРС «ГАКРУКС».

Перенести розляд питання про видачу ліцензіїї на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії ПРАТ «РМС «ОЛЕКСАНДРІЙСЬКА».

3. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу:

1) ТОВ «ЕЛЕКТРОГАЗ РІТЕЙЛЕР»;

2) ТОВ «ЕНЕРДЖИ АЛЬЯНС ГРУП».

4. Відмовити ДМП «ІФТКЕ» у видачі ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії.

5. Змінити встановлену потужність електрогенеруючого обладнання ліцензіатам з виробництва електричної енергії:

1) ТОВ «СИВАШЕНЕРГОПРОМ»;

2) ТОВ «ТІС ЕКО».

6. Внести зміни до постанови НКРЕКП від 16 грудня 2020 року № 2509 (зміна найменування).

7. Внести зміни до постанови НКРЕКП від 23 серпня 2019 року № 1726 (зміна найменування).

8. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 17 лютого 2021 року № 236» щодо внесення змін до Інвестиційної програми АТ «СУМИОБЛЕНЕРГО» на 2021 рік.

9. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Кодексу системи передачі».

10. Прийняти постанови НКРЕКП:

1) «Про схвалення Інвестиційної програми КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «МІСЬКТЕПЛОВОДЕНЕРГІЯ» на 2021 рік»;

2) «Про схвалення Інвестиційної програми КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ТЕПЛОПОСТАЧАННЯ МІСТА ОДЕСИ» на 2021 рік»;

3) «Про схвалення Інвестиційної програми КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ «ЧЕРКАСИТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ» на 2021 рік».

11. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 10 березня 2021 року № 432» (схвалення змін до Інвестиційної програми КОНЦЕРНУ «МІСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ» на 2021 рік).

12. Прийняти постанови НКРЕКП:

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ЛУРТЦ ЕНЕРДЖІ»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «СОЛАР СТРІМ»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ЕКО ДІМ ПЛЮС»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ХМЕЛЬНИЦЬКЕНЕРГОЗБУТ»;

«Про внесення змін до додатка до постанови НКРЕКП від 31.03.2021 № 525» (у частині встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ЛУРТЦ ЕНЕРДЖІ» (CЕC Хмельницька обл., Дунаєвецький р-н, с. Зеленче, за межами населеного пункту, вул. Молодіжна, 1А), ТОВ «СОЛАР СТРІМ» (СЕС Хмельницька обл., Чемеровецький р-н, за межами населених пунктів на території Зарічанської сільської ради, кадастровий номер земельної ділянки 6825283800:04:001:0043), ТОВ «ЕКО ДІМ ПЛЮС» (СЕС Івано-Франківська обл., Івано-Франківський р-н, с. Бринь, вул. Шевченка, буд. 2б), ТОВ «ТЕОФІПОЛЬСЬКА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ» (3 черга комплексу з переробки біомаси в біогаз для виробництва електричної та теплової енергії Хмельницька обл., Теофіпольський р-н, с. Коров’є, вул. Заводська, 21в), ТОВ «ХМЕЛЬНИЦЬКЕНЕРГОЗБУТ» (Новокостянтинівська ГЕС та Щедрівська ГЕС)).

13. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення зміни до Порядку встановлення, перегляду та припинення дії «зеленого» тарифу на електричну енергію для суб’єктів господарської діяльності, споживачів електричної енергії, у тому числі енергетичних кооперативів, та приватних домогосподарств, генеруючі установки яких виробляють електричну енергію з альтернативних джерел енергії».

14. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 29 грудня 2017 року № 1618» (щодо Методики розрахунку вартості робіт з підключення електроустановок споживачів до електричних мереж ліцензіата та інших додаткових робіт і послуг, пов’язаних із ліцензованою діяльністю).

15. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Звіту з оцінки відповідності (достатності) генеруючих потужностей для покриття прогнозованого попиту на електричну енергію та забезпечення необхідного резерву у 2020 році».

16. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Порядку забезпечення стандартів якості електропостачання та надання компенсацій споживачам за їх недотримання».

17. Анулювати ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу, видану ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ «УКРЕНЕРГОВУГІЛЛЯ», та внести зміни до постанови НКРЕКП від 09 жовтня 2018 року № 1199 (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 16.06.2021).

18. Накласти штраф на ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «НИВА ЕНЕРГО» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 16.06.2021).

19. Застерегти ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КАРМА ТРЕЙДИНГ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 16.06.2021).

20. Застерети АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «МИКОЛАЇВОБЛЕНЕРГО» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 16.06.2021).

21. Накласти штраф на АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «МИКОЛАЇВОБЛЕНЕРГО» за порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 16.06.2021).

22. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЧЕРНІВЕЦЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 16.06.2021).

23. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 16.06.2021).

24. Накласти штраф на ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ВОЛИНЬЕЛЕКТРОЗБУТ» за порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 16.06.2021).

25. Застерегти ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ВОЛИНЬЕЛЕКТРОЗБУТ» щодо недопущення надалі порушень вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу (планова перевірка) (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 16.06.2021).

26. Накласти щтраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЄВРО-РЕКОНСТРУКЦІЯ» за порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання теплової енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 16.06.2021).

27. Провести позапланові виїзні перевірки:

1) АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО»;

2) ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ».

28. Збільшити строки проведення планових перевірок:

1) АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ВОЛИНЬГАЗ»;

2) ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЗАПОРІЖГАЗ ЗБУТ».

29 Збільшити строки проведення планових перевірок:

1) АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ЖИТОМИРОБЛЕНЕРГО»;

2) ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ОДЕСЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ»;

3) ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ХЕРСОНСЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ».

30. Затвердити зміни до Переліку поточних рахунків із спеціальним режимом використання електропостачальників, оператора системи передачі та оператора ринку.

31. Врегулювати актуальні питання діяльності учасників ринку електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 16.06.2021).

За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, буде оформлено постановою, оприлюднено на офіційному веб-сайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщено в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux