Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
12 липня 2022 року відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 12 липня 2022 року о 13:13

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 12 липня 2022 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання на якому були ухвалені рішення:

1. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу:

ТОВ «АВАНТАЖ-КАПІТАЛ»;

ТОВ «РОСВІК».

2. Унести зміни до встановленої потужності електрогенеруючого обладнання ліцензіатам з виробництва електричної енергії:

ТОВ «ЕКОЕНЕРГОСЕРВІС ДНІПРО»;

АТ «ОДЕСЬКА ТЕЦ».

3. Унести зміни до додатка до постанови НКРЕКП від 03 грудня 2019 року № 2600.

4. Відмовити ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ» у видачі ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу у зв’язку з невідповідністю здобувача ліцензії ліцензійним умовам, встановленим для провадження виду господарської діяльності, зазначеного в заяві про отримання ліцензії.

5. Зняти з розгляду питання про врегулювання невідкладних питань діяльності суб’єктів господарювання на ринках електричної енергії та природного газу в умовах воєнного стану.

6. Унести зміни до деяких постанов НКРЕКП у частині коригування розміру вартості послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, наданої постачальниками універсальних послуг.

7. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 25 лютого 2022 року № 332 «Про забезпечення стабільного функціонування ринку електричної енергії, у тому числі фінансового стану учасників ринку електричної енергії на період дії в Україні воєнного стану».

8. Унести зміни до Переліку поточних рахунків із спеціальним режимом використання електропостачальників, оператора системи передачі та оператора ринку, затвердженого постановою НКРЕКП від 27 червня 2019 року № 1247.

9. Прийняти постанову НКРЕКП «Про врегулювання окремих питань щодо подання на схвалення Інвестиційних програм з передачі/розподілу електричної енергії на 2023 рік».

10. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до Порядку встановлення (формування) тарифу на послуги з передачі електричної енергії» (зміни до постанови НКРЕКП від 22.04.2019 № 585).

11. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до Порядку встановлення (формування) тарифів на послуги з розподілу електричної енергії» (зміни до постанови НКРЕКП від 05.10.2018 № 1175).

12. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до Порядку складання, подання, погодження, оприлюднення програми відповідності оператора системи розподілу, звіту про її виконання та погодження уповноваженої особи з питань відповідності».

13. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до Порядку збору та передачі даних щодо функціонування ринку електричної енергії для оприлюднення на платформі прозорості ENTSO-E».

14. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Методики визначення витрат та втрат паливно-енергетичних ресурсів для врахування в тарифах на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання».

15. Застерегти ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії. (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 12.07.2022, розгляд Акта від 15 лютого 2022 року № 112).

16. Застерегти ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 12.07.2022, розгляд Акта від 15 лютого 2022 року № 113).

17. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 15 липня 2020 року № 1418 («Про накладення штрафу на АТ «ЖИТОМИРОБЛЕНЕРГО» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії та здійснення заходів державного регулювання»).

18. Провести позапланову невиїзну перевірку ПРАТ «КІРОВОГРАДОБЛЕНЕРГО» та визнати такою, що втратила чинність, постанова НКРЕКП від 24 листопада 2021 року № 2355 (за зверненням споживача).

19. Провести позапланову невиїзну перевірку АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» та визнати такою, що втратила чинність, постанова НКРЕКП від 11 січня 2022 року № 41 (за зверненнями споживачів).

20. Провести позапланову невиїзну перевірку АТ «ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО» (за зверненням споживача).

21. Провести позапланову невиїзну перевірку АТ «ДТЕК ДНІПРОВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» (за зверненнями споживачів).

22. Провести позапланову невиїзну перевірку ПРАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» (за зверненням споживача).

23. Провести позапланову невиїзну перевірку ПРАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» (за зверненнями споживачів).

24. Провести позапланову невиїзну перевірку ПРАТ «ЛЬВІВОБЛЕНЕРГО» (за зверненням споживача).

25. Провести позапланову невиїзну перевірку АТ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» (за зверненнями споживачів).

26. Провести позапланову невиїзну перевірку АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» (за зверненням споживача).

27. Провести позапланову невиїзну перевірку АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» (за зверненнями споживачів).

28. Провести позапланову невиїзну перевірку АТ «ПРИКАРПАТТЯОБЛЕНЕРГО» (за зверненнями споживачів).

29. Провести позапланову невиїзну перевірку ПРАТ «РІВНЕОБЛЕНЕРГО» (за зверненням споживача).

30. Провести позапланову невиїзну перевірку ВАТ «ТЕРНОПІЛЬОБЛЕНЕРГО» (за зверненням споживача).

31. Провести позапланову невиїзну перевірку АТ «ХМЕЛЬНИЦЬКОБЛЕНЕРГО» (за зверненнями споживачів).

32. Провести позапланову невиїзну перевірку АТ «ЧЕРНІВЦІОБЛЕНЕРГО» (за зверненнями споживачів).

33. Провести позапланову невиїзну перевірку АТ «ОДЕСАГАЗ» (за зверненнями фізичних осіб).

34. Провести позапланову невиїзну перевірку АТ «ЗАПОРІЖГАЗ» (за зверненнями фізичних осіб).

35. Зняти з розгляду питання про схвалення проєкту рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Кодексу комерційного обліку електричної енергії».

За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами та розпорядженнями, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux