Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
11 квітня 2023 року відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 11 квітня 2023 року о 13:40

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 11 квітня 2023 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання, на якому були ухвалені рішення:


1. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу:

1) ТОВ «ЕК «МЕТЕЗА»;

2) ТОВ «КОМПАНІЯ ЮНЕКС»;

3) ТОВ «ТРЕЙД ЕНЕРГО ПЛЮС».

2. Видати ТОВ «СОЛАРФІЛД-13» ліцензію на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії.

3. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу:

1) ТОВ «ЕК «МЕТЕЗА»;

2) ТОВ «ОПТІМА ЕНЕРДЖІ ГРУП»;

3) ПРАТ «ТЕОФІПОЛЬСЬКИЙ ЦУКРОВИЙ ЗАВОД».

4. Змінити встановлену потужність електрогенеруючого обладнання ліцензіату з виробництва електричної енергії ТОВ «ФЕНІКС ЕНЕРДЖІ».

5. Змінити встановлену потужність електрогенеруючого обладнання ліцензіату з виробництва електричної енергії ТОВ «ЖИТОМИРКОМУНСЕРВІС».

6. Змінити встановлену потужність теплогенеруючих установок ліцензіату з виробництва теплової енергії ТОВ «КРЕМЕНЧУЦЬКА ТЕЦ».

7. Перенести розгляд питання щодо видачі ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії ТОВ «ЛАДУС».

8. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до Кодексу системи передачі».

9. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення зміни до постанови НКРЕКП від 01 листопада 2022 року № 1369».

10. Прийняти постанову НКРЕКП «Про припинення ПРАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» порушення законодавства у сфері енергетики.

11. Прийняти постанову НКРЕКП «Про результати розгляду спору між ТОВ «ДТЕК Високовольтні мережі» та ПрАТ «НЕК «Укренерго».

12. Накласти штраф на АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 11.04.2023).

13. Накласти штраф на ФГ «ОМЕЛЬЯНЕНКО» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 11.04.2023).

14. Застерегти ТОВ «ГАЗЕНЕРГО-ТРЕЙД» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу.

15. Застерегти ТОВ «ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу.

16. Накласти штраф на ТОВ «КИЇВОБЛГАЗ ЗБУТ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 11.04.2023)..

17. Накласти штраф на ТОВ «КИЇВОБЛГАЗ ЗБУТ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 11.04.2023).

18. Накласти штраф на ТОВ «ПОЛТАВАГАЗ ЗБУТ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 11.04.2023).

19. Накласти штраф на ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА» за порушення законодавства у сфері теплопостачання та Ліцензійних умов з виробництва теплової енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 11.04.2023).

20. Накласти штраф на ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 11.04.2023).

21. Розстрочити сплату штрафу, накладеного на ТОВ «ВІННИЦЯГАЗ ЗБУТ» постановою НКРЕКП від 28 лютого 2023 року № 370

22. Провести позапланову виїзну перевірку ТОВ «ЛАЙТДЕЙ» (за зверненням НЕК «УКРЕНЕРГО»).

23. Провести позапланові виїзні перевірки АТ «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКГАЗ», АТ «КИЇВГАЗ», ДП «КРЕМЕНЕЦЬКЕ УПРАВЛІННЯ З ПОСТАЧАННЯ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ ГАЗУ», АТ «ЧЕРКАСИГАЗ», ПРАТ «УМАНЬГАЗ» (за зверненням ОГТСУ).

24. Збільшити строк проведення планової перевірки АТ «ТИСМЕНИЦЯГАЗ» з розподілу природного газу.

25. Збільшити строк проведення планової перевірки КП «ЛУЦЬКВОДОКАНАЛ» з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

26. Збільшити строк проведення планової перевірки ПРАТ «РІВНЕОБЛЕНЕРГО» з розподілу електричної енергії.

27. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Звіту з оцінки відповідності (достатності) генеруючих потужностей для покриття прогнозованого попиту на електричну енергію та забезпечення необхідного резерву у 2022 році».

28. Прийняти постанови НКРЕКП:

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «СОЛАРФІЛД-8»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «СОЛАРФІЛД-14»;

«Про встановлення надбавки до «зеленого» тарифу за дотримання рівня використання обладнання українського виробництва ТОВ «КАЛІПСО БІОГАЗ» (Біогазовий комплекс з виробництва електроенергії з біогазу Чернігівська обл., (інформація з обмеженим доступом))»;

«Про припинення дії «зеленого» тарифу ФОП ПЕРЕСАДЬКУ РОМАНУ ВОЛОДИМИРОВИЧУ»;

«Про внесення змін до додатка до постанови НКРЕКП від 31 березня 2023 року № 592» (у частині встановлення «зеленого» тарифу та надбавки до «зеленого» тарифу ТОВ «ЕНЕРГОІНВЕСТ» (код ЄДРПОУ 32730437) (СЕС «Дернів-1»), ТОВ «СОЛАРФІЛД-8» (СЕС Вінницька обл., (інформація з обмеженим доступом)), ТОВ «СОЛАРФІЛД-14» (СЕС Вінницька обл., (інформація з обмеженим доступом)), ТОВ «КАЛІПСО БІОГАЗ» (Біогазовий комплекс з виробництва електроенергії з біогазу Чернігівська обл., (інформація з обмеженим доступом)), та у частині припинення дії «зеленого» тарифу даховій сонячній електростанції (СЕС Київська обл., (інформація з обмеженим доступом)) ТОВ «МАКС ЛАЙТ», та у частині припинення дії «зеленого» тарифу ФОП ПЕРЕСАДЬКО РОМАН ВОЛОВИМИРОВИЧ (електростанція на біомасі (з використанням відходів лісового господарства) Івано-Франківська обл., (інформація з обмеженим доступом)).

29. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення Інвестиційної програми ЛМКП «ЛЬВІВТЕПЛОЕНЕРГО» на 2023 рік».

30. Унести зміну до постанови НКРЕКП від 20 вересня 2022 року № 1190 «Про затвердження розміру вартості послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, наданої ДП «ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ» у липні 2022 року».

31. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення зміни до Плану діяльності Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з підготовки проєктів регуляторних актів на 2023 рік» та схвалити проєкти законів.

За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами та розпорядженнями, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux