Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
10 січня 2024 року відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 10 січня 2024 року о 14:39

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 10 січня 2024 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання, на якому були ухвалені рішення:


1. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу:

1) ТОВ «ГАЗОВИЙ ОПТИМУМ»;

2) ТОВ «ЮА-ТРЕЙДІНГ».

2. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу:

1) ТОВ «РІВНЕТЕПЛОЕНЕРГО»;

2) ТОВ «СІНК ЕНЕРДЖІ»;

3) ТОВ «ТРАНСЕЛЕКТРОМЕРЕЖА».

3. Видати ліцензію на право провадження господарської діяльності з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності) ТОВ «ЕНЕРГО ТРЕЙД ЛАЙН».

4. Зупинити дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу, виданої ТОВ «ОДЕСАГАЗ-ПОСТАЧАННЯ».

5. Зупинити дію ліцензій на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу, виданих:

1) КП «ЕКОРЕСУРСИ»;

2) ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА».

6. Зупинити дію ліцензій на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії, виданих:

1) ТОВ «АСК ЕНЕРДЖІ»;

2) ТОВ «САНТАЛЕКС ГРІН ПАУЕР».

7. Відмовити ТОВ «РІВНЕТЕПЛОЕНЕРГО» у видачі ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії.

8. Відмовити КП «ТЕПЛОВИК» у видачі ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії.

9. Відмовити у реєстрації як учасників оптового енергетичного ринку:

1) МВМ ЦЕЕнерґи Зрт. (MVM CEEnergy Zrt.);

2) Товариства з обмеженою відповідальністю RWE Supply & Trading.

10. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 17 травня 2019 року № 749 та зупинити дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії, виданої ФІЗИЧНІЙ ОСОБІ-ПІДПРИЄМЦЮ ГУБЕНКУ ФЕДОРУ ФЕДОРОВИЧУ.

11. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті, з метою одержання зауважень і пропозицій, проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 04 жовтня 2023 року № 1812».

12. Унести зміну до постанови НКРЕКП від 29 червня 2017 року № 840.

13. Прийняти постанови НКРЕКП про схвалення інвестиційних програм з розподілу електричної енергії на 2024 рік:

1) АТ «УКРЗАЛІЗНИЦЯ»;

2) ПАТ «ЗАПОРІЖЖЯОБЛЕНЕРГО»;

3) АТ «ХМЕЛЬНИЦЬКОБЛЕНЕРГО»;

4) АТ «СУМИОБЛЕНЕРГО»;

5) АТ «ЖИТОМИРОБЛЕНЕРГО»;

6) ПРАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ»;

7) АТ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ».

14. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення Інвестиційної програми НЕК «УКРЕНЕРГО» на 2024 рік».

15. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення зміни до Методики розрахунку тарифу на послуги постачальника універсальних послуг» (зміна до постанови НКРЕКП від 05.10.2018 № 1176).

16. Прийняти постанову НКРЕКП про встановлення тарифів на послуги постачальників універсальних послуг.

17. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до Кодексу комерційного обліку електричної енергії».

18. Схвалити проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 30 грудня 2022 року № 1944» (щодо встановлення тарифів на послуги розподілу природного газу ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ФІЛІЇ та ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ФІЛІЇ ТОВ «ГАЗОРОЗПОДІЛЬНІ МЕРЕЖІ УКРАЇНИ»).

19. Схвалити проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 27 грудня 2023 року № 2529» (щодо затвердження планів розвитку газорозподільних систем на 2024 ‒ 2033 роки ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ФІЛІЇ та ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ФІЛІЇ ТОВ «ГАЗОРОЗПОДІЛЬНІ МЕРЕЖІ УКРАЇНИ»).

20. Прийняти постанову НКРЕКП «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов НКРЕКП».

21. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження змін до Програми відповідності Товариства з обмеженою відповідальністю «Оператор газотранспортної системи України».

22. Застосувати санкції до ПРАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» за порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

23. Накласти штраф на АТ «ПРИКАРПАТТЯОБЛЕНЕРГО» за порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії.

24. Застерегти АТ «СУМИОБЛЕНЕРГО» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

25. Застерегти ТОВ «ЕНЕРДЖІ 365» щодо недопущення надалі невиконання рішення НКРЕКП (розпорядження НКРЕКП від 28 березня 2023 року № 75-р щодо діяльності з постачання електричної енергії споживачу).

26. Застерегти ТОВ «НАУКОВО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР ВІДНОВЛЮВАЛЬНОЇ ЕНЕРГЕТИКИ «АЛЬТЕРНАТИВА» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

27. Застерегти ТОВ «ЕКОТЕХНІК-ТАРАСІВЦІ» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії.

28. Застерегти ТОВ «ООЕК» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу.

29. Застерегти ТОВ «ООЕК» щодо недопущення надалі порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

30. Застерегти КП ВМР «ВМТЕ» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу.

31. Застерегти КП ВМР «ВМТЕ» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з виробництва теплової енергії.

32. Застерегти КП ВМР «ВМТЕ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушень Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії.

33. Анулювати ліцензію з постачання електричної енергії споживачу, видану ТОВ «СЕРВІС ГРУПП ЛТД», та внести зміни до постанови НКРЕКП від 28 грудня 2018 року № 2098.

34. Анулювати ліцензію з постачання природного газу, видану ТОВ «СЕРВІС ГРУПП ЛТД», та внести зміни до постанови НКРЕКП від 08 червня 2017 року № 748.

35. Анулювати ліцензію з постачання природного газу, видану ТОВ «ЕНЕРГОГАРАНТІЯ», та внести зміни до постанови НКРЕКП від 16 грудня 2020 року № 2504.

36. Застосувати санкції до ПРАТ «КОРОСТИШІВГАЗ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного газу.

37. Застосувати санкції до ПРАТ «УМАНЬГАЗ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного газу.

38. Застерегти ТОВ «ТЕРНОПІЛЬОБЛГАЗ ЗБУТ» щодо недопущення надалі порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

39. Накласти штраф на ТОВ «КИЇВОБЛГАЗ ЗБУТ» за невиконання рішення НКРЕКП (розпорядження НКРЕКП від 19 вересня 2023 року № 255-р щодо діяльності з постачання природного газу).

40. Застосувати санкції до КП «ІРПІНЬВОДОКАНАЛ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (розгляд Акта планової перевірки від 18 грудня 2023 року № 543).

41. Накласти штраф на КП «ІРПІНЬВОДОКАНАЛ» за невиконання рішення НКРЕКП (розпорядження НКРЕКП від 20 вересня 2023 року № 256-р щодо діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення) (розгляд Акта позапланової виїзної перевірки від 18 грудня 2023 року № 544).

42. Застосувати санкції до КП «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКВОДОЕКОТЕХПРОМ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

43. Розстрочити сплату штрафу, накладеного на КП ПОР «ПОЛТАВАВОДОКАНАЛ» постановою НКРЕКП від 12 грудня 2023 року № 2387.

44. Унести зміни до розпорядження НКРЕКП від 09 серпня 2022 року № 25-р («Про усунення порушень ПРАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ»).

45. Провести позапланову виїзну перевірку ПрАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» з розподілу електричної енергії (за зверненнями замовників послуги з приєднання).

46. Провести позапланову виїзну перевірку АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» з розподілу електричної енергії (за зверненням споживача).

47. Провести позапланову невиїзну перевірку АТ «СУМИОБЛЕНЕРГО» з розподілу електричної енергії (за зверненням замовника послуги з приєднання).

48. Провести позапланову невиїзну перевірку перевірки ТОВ «ДТЕК ВИСОКОВОЛЬТНІ МЕРЕЖІ» з розподілу електричної енергії (за зверненням НЕК «УКРЕНЕРГО»).

49. Провести позапланову невиїзну перевірку АТ «ДТЕК ДОНЕЦЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» з розподілу електричної енергії (за зверненням НЕК «УКРЕНЕРГО»).

50. Провести позапланову виїзну перевірку ТОВ «ТВІЙ ГАЗЗБУТ» з постачання природного газу (за зверненнями юридичних осіб).

51. Провести позапланову виїзну перевірку АТ «ЧЕРКАСИГАЗ» з розподілу природного газу (за зверненням юридичних осіб).

52. Збільшити строк проведення позапланової виїзної перевірки ТЗОВ «ЛЕТР» з постачання електричної енергії споживачу.

53. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «СВІТЛО ДЛЯ СВІТУ» з виробництва електричної енергії.

54. Збільшити строк проведення планової перевірки ТзОВ «СіПіДжі Енерджі» з постачання електричної енергії споживачу.

55. Збільшити строк проведення планової перевірки ТзОВ «СіПіДжі Енерджі» з постачання природного газу.

56. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «ЕЕС» з постачання електричної енергії споживачу.

57. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «ЕЕС» з постачання природного газу.

58. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «ОНК-ЕНЕРДЖИ» з постачання електричної енергії споживачу.

59. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «ОНК-ЕНЕРДЖИ» з постачання природного газу.

60. Збільшити строк проведення планової перевірки НАК «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ» з постачання природного газу.

61. Збільшити строк проведення позапланової виїзної перевірки НАК «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ» з постачання природного газу (на підставі постанови НКРЕКП від 01 листопада 2023 року № 2024).

62. Збільшити строк проведення позапланової виїзної перевірки НАК «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ» з постачання природного газу (на підставі постанови НКРЕКП від 14 листопада 2023 року № 2133).

63. Прийняти постанови НКРЕКП:

«Про припинення дії «зеленого» тарифу ТОВ «АГРО-ТРЕЙД»;

«Про внесення зміни до додатка до постанови НКРЕКП від 29 грудня 2023 року № 2652» (у частині припинення дії «зеленого» тарифу ТОВ «АГРО-ТРЕЙД»).

64. Перенести розгляд питання про прийняття постанови НКРЕКП «Про перегляд «зеленого» тарифу ТОВ «БІОЕНЕРГОПРОДУКТ» (1 черга вітро- та геліоелектростанції Тернопільська обл. (інформація з обмеженим доступом))».

65. Прийняти постанову НКРЕКП «Про припинення розгляду спору між ТОВ «ВОЛИНЬЕЛЕКТРОЗБУТ» та НЕК «УКРЕНЕРГО».

66. Затвердити Зміни до деяких постанов НКРЕКП у частині затвердження розміру вартості послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, наданої постачальниками універсальних послуг.

67. Затвердити Зміни до Переліку поточних рахунків із спеціальним режимом використання електропостачальників, оператора системи передачі та оператора ринку.

68. Перенести розгляд питання про врегулювання актуальних питань забезпечення безпеки постачання та запобігання надзвичайної ситуації в енергетичній системі України.


За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами та розпорядженнями, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux