Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
09 травня 2023 року відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 09 травня 2023 року о 14:00

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 09 травня 2023 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання, на якому були ухвалені рішення:

1. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу:

1) ТОВ «ЕК «ПРОСО»;

2) ТОВ «ФАКТ».

2. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу:

1) ТОВ «АЙРОН ЕНЕРДЖІ»;

2) ТОВ «ГАРАНТОВАНИЙ ПОСТАЧАЛЬНИК»;

3) ТОВ «УКРЕЛЕКТРОГАЗ».

3. Видати ліцензію на право провадження господарської діяльності з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності) ТОВ «ЕК «ПРОСО».

4. Зупинити ТОВ «СМАРТ ЕНЕРДЖИ СИСТЕМС» дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії.

5. Зупинити ТОВ «БІОТЕК ГРУП УКРАЇНА» дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу.

6. Зупинити ПРАТ «ЧЕРКАСЬКЕ ХІМВОЛОКНО» дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу.

7. Унести зміни до встановленої потужності електрогенеруючого обладнання ліцензіату з виробництва електричної енергії ТОВ «ДТЕК ТИЛІГУЛЬСЬКА ВЕС».

8. Відмовити ТОВ «АРТ-Т» у видачі ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії.

9.  Унести зміни до постанови НКРЕКП від 16 листопада 2022 року № 1461 (про зупинення дії ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу, виданої ТОВ «ВЕЗ»).

10. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 29 червня 2017 року № 860 (уточнення найменування та місць провадження).

11. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті, з метою одержання зауважень і пропозицій, проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанову НКРЕКП «Про внесення змін до Порядку ліцензування видів господарської діяльності, державне регулювання яких здійснюється Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг».

12. Перенести розгляд питання про врегулювання невідкладних питань діяльності суб’єктів господарювання на ринках електричної енергії та природного газу в умовах воєнного стану.

13. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до Правил роздрібного ринку електричної енергії».

14. Перенести розгляд питання про «Про припинення АТ «МИКОЛАЇВОБЛЕНЕРГО» порушення законодавства у сфері електричної енергії».

15. Прийняти постанову НКРЕКП «Про врегулювання окремих питань щодо встановлення тарифів, формування/схвалення планів розвитку систем передачі/розподілу та відповідних інвестиційних програм на період дії в Україні воєнного стану».

16. Схвалити додаткову угоду № 1 до ДОГОВОРУ від 30.08.2022 № 13168/2-22 про заходи щодо забезпечення виконання зобов’язань за кредитом.

17. Схвалити додаткову угоду № 1 до УГОДИ від 31.12.2020 № 30221/1-20 про заходи щодо забезпечення виконання зобов’язань за кредитом.

18. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до Кодексу газорозподільних систем».

19. Прийняти постанови НКРЕКП про затвердження змін до планів розвитку газорозподільних систем на 2023 – 2032 роки газорозподільних підприємств:

1) АТ «ВІННИЦЯГАЗ»;

2) АТ «КИЇВОБЛГАЗ»;

3) АТ «ЛЬВІВГАЗ»;

4) АТ «ОДЕСАГАЗ».

20. Схвалити проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 30 грудня 2022 року № 1944» (щодо встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу ДНІПРОВСЬКІЙ ФІЛІЇ ТОВ «ГАЗОРОЗПОДІЛЬНІ МЕРЕЖІ УКРАЇНИ»).

21. Схвалити проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 30 грудня 2022 року № 1945» (щодо затвердження Плану розвитку газорозподільної системи на 2023 – 2032 роки ДНІПРОВСЬКОЇ ФІЛІЇ ТОВ «ГАЗОРОЗПОДІЛЬНІ МЕРЕЖІ УКРАЇНИ»).

22. Унести зміну до постанови НКРЕКП від 10 травня 2022 року № 466.

23. Перенести розгляд питання про недотримання АТ «ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО» вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії.

24. Перенести розгляд питання про недотримання ПРАТ «ЗАКАРПАТТЯОБЛЕНЕРГО» вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії.

25. Накласти штраф на ВАТ «ТЕРНОПІЛЬОБЛЕНЕРГО» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії.

26. Накласти штраф на ТОВ «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ЕК» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу (розгляд акта планової перевірки). 

27. Застерегти ТОВ «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ЕК» щодо порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу (розгляд акта планової перевірки).

28. Застерегти ТОВ «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ЕК» щодо недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу (розгляд акта позапланової виїзної перевірки).

29. Застерегти КП «ЛУЦЬКВОДОКАНАЛ» щодо порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

30. Накласти штраф на ТОВ «ГАЗОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ «НАФТОГАЗ ТРЕЙДИНГ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

31. Розстрочити сплату штрафу, накладеного на ТОВ «ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТ» постановою НКРЕКП від 18 квітня 2023 року № 694 («Про накладення штрафу на ТОВ «ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу»). 

32. Визнати такою, що втратила чинність, постанову НКРЕКП від 01 лютого 2022 року № 203 («Про проведення позапланової виїзної перевірки ПРАТ «ГАДЯЧГАЗ»).

33. Унести зміну до постанови НКРЕКП від 31 травня 2019 року № 923 «Про накладення штрафу на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ІНФОКС» за порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, здійснення заходів державного регулювання».

34. Провести позапланову виїзну перевірку ПРАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» (за зверненням споживача).

35. Провести позапланову виїзну перевірку АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» (за зверненням споживача). 

36. Збільшити строк проведення планової перевірки КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЖИТОМИРВОДОКАНАЛ» ЖИТОМИРСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ.

37. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «КИЇВСЬКІ ЕНЕРГЕТИЧНІ ПОСЛУГИ» з постачання електричної енергії споживачу.

38. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «КИЇВСЬКІ ЕНЕРГЕТИЧНІ ПОСЛУГИ» з постачання природного газу. 

39. Прийняти постанову НКРЕКП «Про початок розслідування порушень законодавства щодо функціонування ринку електричної енергії, ознаки яких містяться в діях АТ «ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО», АТ «ДТЕК ДНІПРОЕНЕРГО», ТОВ «ДТЕК КУРАХІВСЬКА ТЕС», ТОВ «Д.ТРЕЙДІНГ», АТ «ЕКУ», ДП «НАЕК «ЕНЕРГОАТОМ», ТОВ «ЕНЕРГО-ГАЗ», ТОВ «ЕНЕРГОЗАХІД». 

40. Прийняти постанову НКРЕКП «Про прийняття рішення за результатами розслідування, проведеного на підставі постанови НКРЕКП від 04 жовтня 2022 року № 1266».

41. Прийняти постанови НКРЕКП:

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «КАМ’ЯНКА ЕНЕРГО 2»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «СОЛАРФІЛД-13»;

«Про припинення дії «зеленого» тарифу ПП «КІРОВОГРАДБУДРЕСУРС»;

«Про внесення змін до додатка до постанови НКРЕКП від 31 березня 2023 року № 592» (у частині встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «КАМ’ЯНКА ЕНЕРГО 2» (СЕС «СЕС Кам’янка-Жовтанці 2»), ТОВ «СОЛАРФІЛД-13» (СЕС Вінницька обл., (інформація з обмеженим доступом)), ТОВ «ЖИТОМИРКОМУНСЕРВІС» (ГЕС Житомирська обл., (інформація з обмеженим доступом)), та у частині припинення дії «зеленого» тарифу ПП «КІРОВОГРАДБУДРЕСУРС» (СЕС Кіровоградська обл. (інформація з обмеженим доступом)).

Зняти з розгляду питання про прийняття постанови НКРЕКП «Про припинення дії «зеленого» тарифу ТОВ «СМАРТ ЕНЕРДЖИ СИСТЕМС».

42. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до деяких постанов НКРЕКП».


За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами та розпорядженнями, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux