Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
04 жовтня 2022 року відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 04 жовтня 2022 року о 13:30

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 04 жовтня 2022 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання на якому були ухвалені рішення:

1. Видати ТОВ «ОЕА» ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

2. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу:

ТОВ «ГРУПА ЕНЕРГОПОСТАЧАННЯ»;

ТОВ «ТОВ «ЕнерджиПро100»;

ТОВ «УКРЕНЕРДЖІ 2022».

3. Видати ТОВ «СМАРТ ЕНЕРДЖІ СОЛЮШН» ліцензію на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії у межах місць провадження господарської діяльності.

4. Видати ТОВ «СМАРТ ЕНЕРДЖІ СОЛЮШН» ліцензію на право провадження господарської діяльності з виробництва теплової енергії у межах місць провадження господарської діяльності.

5. Відмовити ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГЕЛІОС СТРАТЕГІЯ» у видачі ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу у зв’язку з невідповідністю здобувача ліцензії ліцензійним умовам, встановленим для провадження виду господарської діяльності, зазначеного в заяві про отримання ліцензії.

6. Унести зміни до встановленої потужності електрогенеруючого обладнання ліцензіату з виробництва електричної енергії ТОВ «БЕДРИКІВЦІ СОЛАР ЕНЕРДЖІ».

7. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з передачі електричної енергії».

8. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до Кодексу комерційного обліку електричної енергії».

9. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення».

10. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, –постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Процедури встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення».

11. Застерегти АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії (розгляд Акта від 05.09.2022 № 261).

12. Застерегти АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії (розгляд Акта від 05.09.2022 № 262).

13. Застерегти АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії (розгляд Акта від 05.09.2022 № 263).

14. Застерегти АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ДТЕК ДНІПРОВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 04.10.2022, розгляд Акта від 07.09.2022 № 265).

15. Застерегти АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ДТЕК ДНІПРОВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 04.10.2022, розгляд Акта від 07.09.2022 № 266).

16. Застерегти ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (розгляд Акта від 09.09.2022 № 268).

17. Застерегти ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (розгляд Акта від 09.09.2022 № 269).

18. Накласти штраф на ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 04.10.2022, розгляд Акта від 09.09.2022 № 270).

19. Накласти штраф на ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «НАЦІОНАЛЬНА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ «УКРЕНЕРГО» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з передачі електричної енергії.

20. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «ЧЕРКАСИЕНЕРГОЗБУТ» з постачання електричної енергії споживачу.

21. Збільшити строк проведення планової перевірки ДП «ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ».

22. Провести позапланову невиїзну перевірку АТ «ДТЕК ДНІПРОВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» (за зверненням споживача).

23. Провести позапланову невиїзну перевірку АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» (за зверненням споживача).

24. Провести позапланову невиїзну перевірку ТОВ «УКР ГАЗ РЕСУРС» (за зверненням споживача).

25. Провести позапланову невиїзну перевірку АТ «ПОЛТАВАГАЗ» (за зверненням фізичної особи).

26. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до Порядку контролю за дотриманням ліцензіатами, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, законодавства у відповідних сферах та ліцензійних умов».

27. Прийняти постанову НКРЕКП «Про початок розслідування порушень законодавства щодо функціонування ринку електричної енергії, ознаки яких містяться в діях ПрАТ «УКРГІДРОЕНЕРГО» та ТОВ «АКВАРЕСУРС-1», провести розслідування порушень законодавства щодо зазначених учасників ринку електричної енергії за період з 01 березня 2022 року по 31 травня 2022 року, та визнати такою, що втратила чинність постанову № 971.

28. Прийняти постанову НКРЕКП «Про початок розслідування порушень законодавства щодо функціонування ринку електричної енергії, ознаки яких містяться в діях ТОВ «ДЕ ТРЕЙДИНГ», ТОВ «ОПТИМА-ПРАЙС», ТОВ «МІДБОР», ТОВ «ПАВЕРСТОК», ТОВ «НАША ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ», провести розслідування порушень законодавства щодо зазначених учасників ринку електричної енергії за період з 01 березня 2022 року по 31 травня 2022 року, та визнати такою, що втратила чинність постанову № 972.

29. Прийняти постанови НКРЕКП про включення ПРАТ «КОРОСТИШІВГАЗ», АТ «ЛУБНИГАЗ», АТ «ОДЕСАГАЗ» до Реєстру підприємств, які беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості суб’єктів ринку природного газу.

30. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 11 жовтня 2019 року № 2108».

31. Винести на відкрите обговорення та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 24 грудня 2019 року № 3013».

32. Перенести розгляд питання про прийняття постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Правил роздрібного ринку електричної енергії».

33. Перенести розгляд питання про схвалення проєкту постанови НКРЕКП про схвалення змін до Інвестиційної програми ПРАТ «ЗАКАРПАТТЯОБЛЕНЕРГО» на 2022 рік.

За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами та розпорядженнями, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux