Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
03 квітня 2024 року відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 03 квітня 2024 року о 15:19

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 03 квітня 2024 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання, на якому були ухвалені рішення:


1. Видати ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу ТОВ «БАГАТЕК».

2. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу:

1) ТОВ «ТОР-ЕЛ»;

2) ТОВ «ЦЕНТРГАЗПОСТАЧ».

3. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності):

1) ТОВ «ВОЛТЕР»;

2) ТОВ «Електро-трейдінг».

4. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 02 грудня 2022 року № 1604 (зміна організаційно-правової форми).

5. Унести зміни до додатку до постанови НКРЕКП від 15 червня 2017 року № 778 (уточнення місць провадження господарської діяльності).

6. Перенести розгляд питання про прийняття постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕКП».

7. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕКП» (зміни до Кодексу газосховищ та Типового договору зберігання (закачування, відбору) природного газу щодо створення вдосконалених умов зберігання (закачування, відбору) природного газу).

8. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті, з метою одержання зауважень і пропозицій, проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Методики визначення та розрахунку тарифів на послуги зберігання (закачування, відбору) природного газу щодо газосховищ, до яких застосовується режим регульованого доступу».

9. Схвалити проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 30 червня 2022 року № 656» (внесення змін до постанови «Про встановлення тарифів на послуги зберігання (закачування, відбору) природного газу в підземних сховищах газу АТ«УКРТРАНСГАЗ» у частині зміни назви продуктів).

10. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до Інструкції з моніторингу нафтогазових ринків у Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг».

11. Схвалити проєкт постанови НКРЕКП «Про схвалення Плану розвитку КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ТЕРНОПІЛЬВОДОКАНАЛ» на 2024 – 2028 роки».

12. Схвалити проєкт постанови НКРЕКП «Про схвалення Інвестиційної програми (інвестиційного проекту) КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ТЕРНОПІЛЬВОДОКАНАЛ» на 2024 рік».

13. Застерегти АТ «ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО» щодо недопущення надалі невиконання рішення НКРЕКП (розпорядження НКРЕКП від 17 січня 2023 року № 11-р, щодо діяльності з виробництва електричної енергії).

14. Застерегти ТОВ «ООЕК» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

15. Застосувати санкції до ТОВ «ЕНЕРА ВІННИЦЯ» за порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

16. Застерегти ТОВ «ЕНЕРА ВІННИЦЯ» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу (планова перевірка).

17. Застерегти ДЕРЖАВНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ЧОРНОМОРНАФТОГАЗ» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з транспортування природного газу (планова перевірка).

18. Застерегти ДЕРЖАВНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ЧОРНОМОРНАФТОГАЗ» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності із зберігання (закачування, відбору) природного газу (планова перевірка).

19. Розстрочити сплату штрафу, накладеного на ТОВ «ЗАКАРПАТТЯЕНЕРГОЗБУТ» постановою НКРЕКП від 04 березня 2024 року № 405.

20. Відстрочити сплату штрафу, накладеного на АТ «ДТЕК ДОНЕЦЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» постановою НКРЕКП від 15 березня 2024 року № 534.

21. Унести зміну до розпорядження НКРЕКП від 08 листопада 2023 року № 300-р (про усунення порушень ТОВ «ГАНСЬКА СЕС»).

22. Унести зміну до розпорядження НКРЕКП від 13 лютого 2024 року № 38-р (про усунення порушень ТОВ «СІЛІКОНФІЛД»).

23. Унести зміну до розпорядження НКРЕКП від 30 січня 2024 року № 22-р (про усунення порушень ПРАТ «ЛЬВІВОБЛЕНЕРГО»).

24. Провести позапланову виїзну перевірку ТОВ «ГАЗОРОЗПОДІЛЬНІ МЕРЕЖІ УКРАЇНИ» (Хмельницька філія) з розподілу природного газу (за зверненням представника фізичних осіб).

25. Провести позапланову виїзну перевірку ТОВ «ГАЛУЗЕВИЙ ЦЕНТР ПІДТРИМКИ» з постачання природного газу (щодо виконання розпорядження НКРЕКП від 23 січня 2024 року № 19-р).

26. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «БІЗНЕС-РЕЙС» з виробництва електричної енергії.

27. Збільшити строк проведення планової перевірки АТ «ЖИТОМИРОБЛЕНЕРГО» з розподілу електричної енергії.

28. Збільшити строк проведення планової перевірки ПрАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» з розподілу електричної енергії.

29. Збільшити строк проведення позапланової виїзної перевірки АТ «ХМЕЛЬНИЦЬКОБЛЕНЕРГО» з розподілу електричної енергії.

30. Збільшити строк проведення позапланової виїзної перевірки ТОВ «ГАЗОРОЗПОДІЛЬНІ МЕРЕЖІ УКРАЇНИ» з розподілу природного газу.

31. Збільшити строк проведення планової перевірки АТ «РІВНЕГАЗ» з розподілу природного газу.

32. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті, з метою одержання зауважень і пропозицій, проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення Змін до Порядку контролю за дотриманням ліцензіатами, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, законодавства у відповідних сферах та ліцензійних умов».

33. Прийняти постанови НКРЕКП:

«Про встановлення «зеленого» тарифу ФІЗИЧНІЙ ОСОБІ-ПІДПРИЄМЦЮ ГОНЧАРУК АЛЛІ ОЛЕКСАНДРІВНІ»;

«Про внесення змін до додатка до постанови НКРЕКП «Про встановлення «зелених» тарифів на електричну енергію та надбавки до «зелених» тарифів за дотримання рівня використання обладнання українського виробництва для суб’єктів господарювання» (у частині встановлення «зеленого» тарифу ФІЗИЧНІЙ ОСОБІ-ПІДПРИЄМЦЮ ГОНЧАРУК АЛЛІ ОЛЕКСАНДРІВНІ (СЕС «Іванівка 2»), ТОВ «ЕНЕРГОІНВЕСТ» (код ЄДРПОУ 32730437) (СЕС «Рава-Руська-1»)).

34. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті, з метою одержання зауважень і пропозицій, проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Правил ринку» (щодо удосконалення роботи ринку допоміжних послуг та балансуючого ринку).

35. Унести зміни до деяких постанов НКРЕКП у частині затвердження/коригування розміру вартості послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, наданої постачальниками універсальних послуг.

36. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 25 лютого 2022 року № 332 «Про забезпечення стабільного функціонування ринку електричної енергії, у тому числі фінансового стану учасників ринку електричної енергії на період дії в Україні воєнного стану» у частині врегулювання питання взаємних розрахунків між гарантованим покупцем та продавцем електричної енергії за «зеленим» тарифом.


За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами та розпорядженнями, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux