Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проект регуляторного акта - постанова Кабінету Міністрів України «Про визнання таким, що втратив чинність, Порядку розрахунку роздрібного тарифу на електричну енергію»
Опубліковано 02 червня 2017 року о 17:33



 

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ 

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проекту регуляторного акта – постанови Кабінету Міністрів України «Про визнання таким, що втратив чинність, Порядку розрахунку роздрібного тарифу на електричну енергію» 

 

Згідно з пунктом 1 Порядку розрахунку роздрібного тарифу на електричну енергію, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 року № 869, цей Порядок встановлює механізм і спосіб розрахунку ліцензіатами з постачання електричної енергії за регульованим тарифом (далі – ПРТ) роздрібних тарифів для споживачів.

 

22 вересня 2016 року Верховною Радою України був прийнятий Закон України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» (далі – Закон).

 

Відповідно до пункту 6 частини третьої статті 3 Закону одним з основних завдань НКРЕКП є, зокрема, реалізація цінової і тарифної політики у сферах енергетики та комунальних послуг.

 

Пунктом 2 постанови НКРЕКП від 24 квітня 2017 року № 538 «Про ринкове формування роздрібних тарифів на електричну енергію, що відпускається для кожного класу споживачів, крім населення, на території України» визначено, що з 1 травня 2017 року роздрібні тарифи на електричну енергію, що відпускається для кожного класу споживачів, крім населення, на території України, формуються ПРТ згідно з нормативно-правовими актами НКРЕКП.

 

На сьогодні роздрібні тарифи на електроенергію для споживачів (крім населення) формуються щомісяця ПРТ відповідно до Тимчасової методики розрахунку роздрібного тарифу на спожиту електроенергію, тарифу на передачу електроенергії місцевими (локальними) електромережами та тарифу на постачання електроенергії, затвердженої постановою Національної комісії регулювання електроенергетики України від 06 травня 1998 року № 564, та Порядку розрахунку роздрібних тарифів на електричну енергію, тарифів на передачу електричної енергії місцевими (локальними) електричними мережами, тарифів на постачання електричної енергії за регульованим тарифом у разі застосування стимулюючого регулювання, затвердженого постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, від 11 липня 2013 року № 900, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 19 липня 2013 року за № 1222/23754.

 

Отже, з метою приведення постанови Кабінету Міністрів України від 01 червня 2011 року № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» у відповідність до вимог Закону, НКРЕКП розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про визнання таким, що втратив чинність, Порядку розрахунку роздрібного тарифу на електричну енергію».

 

Проект регуляторного акта та аналіз регуляторного впливу оприлюднені з метою одержання зауважень і пропозицій шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП в мережі Інтернет http://www.nerc.gov.ua/storage/app/uploads/public/61a/e9a/0ad/61ae9a0adf4f9426296088.pdf.

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адреси:

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: Yashchuk@nerc.gov.ua;

Державна регуляторна служба України, 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11; e-mail: inform@dkrp.gov.ua.

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 06.07.2017 у письмовому та/або електронному вигляді.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

02.06.2017


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux