Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Ольга Бабій взяла участь у заходах з підтримки українських водопостачальних підприємств в рамках WOD-KAN 2022
Опубліковано 12 травня 2022 року о 16:39

11 травня 2022 року Член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), у складі української делегації взяла участь у заходах, що проводились в рамках щорічного форуму водопостачальних підприємств WOD-KAN 2022 у місті Бидгощ, Республіка Польща.

Фундація водоканалів Республіки Польща організувала спеціальні комунікаційні майданчики, де учасники заходу обговорили шляхи підтримки українських підприємств, що постраждали внаслідок бойових дій. Одним з них стала конференція, присвячена роботі водопровідно-каналізаційного господарства України під час війни.

Представники української делегації презентували докази руйнувань вітчизняних водопровідних підприємств, обговорили досвід роботи водоканалів в умовах окупації, під час бойових дій, координацію надання допомоги постраждалим підприємствам, а також поділились баченням щодо планів з відновлення повноцінної їх роботи після перемоги.

Одним з головних висновків в цьому контексті став такий: система підходів до безпеки буде переглянута докорінно. Зокрема, Ольга Бабій зазначила, що під час війни у галузі відбулась повна переоцінка цінностей.

«Виявилось, що найголовнішим для водоканалів є безпека: необхідні резервні генератори, засоби захисту, з’явилася потреба закривати інформацію, яка може бути використана ворогом. Ми переглянули стандарти безпеки водоканалів і дійшли висновку, що їх можна прирівняти до військових об’єктів», - підкреслила вона.

Член НКРЕКП також наголосила на важливості розуміння ситуації на водоканалах, що зазнали пошкоджень від війни, з боку споживачів. «Найголовнішим для роботи водоканалів є люди. Мобілізація стала великим викликом для галузі, адже багато працівників пішли захищати нашу країну. Та разом з тим ми спостерігали зміну цінностей і у споживачів. Люди щиро вдячні працівникам водоканалів просто за те, що в них є вода. Навіть у містах, де йдуть бойові дії, люди платять за воду», - розповіла О.Бабій.

Заходи, які відбулись в рамках WOD-KAN, дали змогу водопостачальним підприємствам України не лише поділитися досвідом, але й знайти однодумців, друзів та партнерів, готових допомогти у відбудові українських міст та водопровідно-каналізаційної інфраструктури.

Окремо слід відзначити допомогу польських колег. З першого дня війни водопровідні підприємства Республіки Польща активно включились у цей процес, спрямовуючи технічну та гуманітарну допомогу водопровідним підприємствам України. Польські міста, підприємства водопостачання та польський бізнес вже відправили сотні тон допомоги для українських водоканалів.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux